piatok, 2. mája 2014

Torta Caresse







Rýchla a jednoduchá torta. Lepšiu tortu ako je táto som nejedla, je veľmi jemná a svieža, určite odporúčam. 



cesto:


5 vajcia

150 g kryštálového cukru
4 lyžice oleja
120 g hladkej múky
2 kopcovité lyžice kakaa
pol prášku do pečiva

Bielka s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh a postupne po jednom všľaháme žĺtky a olej.

Po vyšľahaní pridáme preosiaté kakao, múku s práškom do pečiva, dôkladne premiešame a pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút.



želé:


tortové želé na 500 ml tekutiny   -  napr:





1/2 l pomarančového džúsu


Pripravíme si nejakú nádobu v priemere asi 24 cm, ktorú vystelieme potravinárskou fóliou. Želé si pripravíme podľa návodu, necháme mierne vychladiť a nalejeme do pripravenej nádoby. Želé dáme stuhnúť a po stuhnutí vyberieme, stiahneme fóliu a nakrájame na štvorčeky.



plnka:


250 g mascarpone

250 g mäkkého tvarohu
250 ml 33% smotany
stužovač do šľahačky
4 lyžice práškového cukru



Smotanu si vyšľaháme s 1 lyžicou práškového cukru, pred koncom šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.


Vymiešame si mascarpone, tvaroh s 3 lyžicami cukru a do toho zľahka vmiešame pripravenú šľahačku.


Vychladnutý korpus prerežeme na polovicu natrieme alebo nastriekame polovicu plnky a poukladáme polovicu želé.


Prikryjeme druhou polovicou korpusu a na vrch nastriekame druhú polovicu plnky a poukladáme zvyšné želé.







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.