utorok, 28. októbra 2014

Bryndzové halušky




Slovenská klasika. Tieto zemiakové halušky sú výborné s hocičím, napríklad s tvarohom, praženicou ale aj s taveným syrom, naozaj výborná rychlovka. Recept je na 4 porcie.





600 g zemiakov

4 lyžice hladkej múky

300 g polohrubej múky

soľ

250 g bryndze

100 g slaniny

50 g masla

pažítka


1.

Očistené zemiaky postrúhame na jemnom strúhadle, osolíme a premiešame. Pridáme hladkú a polohrubú múku.

2.

Vymiešame vláčne cesto ktoré pretlačíme cez haluškár do vriacej osolenéj vody, premiešame a necháme zovrieť.

3.

Halušky vyberieme, vložíme do misy a polejeme roztopeným maslom. Pridáme bryndzu, premiešame, posypeme  pokrájanou a vyškvarenou slaninou.

4.
Pred podávaním pridáme pažítku a ja mám ešte rada trocha posypať zvyšnou bryndzou. 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.