sobota, 25. apríla 2015

Kuracie rezne v syrovom cestíčku



Veľmi chutné rezne, vo vnútri šťavnaté a na vrchu krásne chrumkavé.
Toto syrové cestíčko je naozaj veľmi chutné, určite ho vyskúšajte. 
Syr používam eidam 45 %, ten nám chutí najviac, ale môžte použiť aj nejaký iný podľa vašej chuti, napríklad nivu alebo výborný je aj čedar.



500 g kuracie prsia

soľ

korenie, podľa chuti

olej na vyprážanie

trocha hladkej múky na obalenie



syrové cestíčko:


150 g tvrdého syra eidam 45 %, najemno nastrúhaného

150 ml mlieka

2 vajcia

100 g hladkej múky




1.
 Kuracie prsia nakrájame na rezne, mne vyjdu z tejto dávky väčšinou 8 rezňov. Rezne neklepeme, čiže nakrájame si ich na takú hrúbku, aby sme ich nemuseli klepať, mierne osolíme a okoreníme. 
Každý rezeň si najprv jemne obalíme v hladkej múke, aby sa nám cestíčko neoddeľovalo od mäsa.



2.
Pripravíme si cestíčko. Do misy si dáme vajíčka a trocha ich rozšľaháme. Pridáme mlieko, najemno nastrúhaný syr, premiešame, pridáme múku, trocha soli ale fakt len málo, lebo syr je slaný a cestíčko premiešame.



3.
Pripravené rezne namáčame do cestíčka, ktoré by nemalo byť riedke ale ani husté 
a dáme ich vyprážať do rozpáleného oleja.
Pri vyprážaní môžme teplotu trocha znížiť a pomaly vyprážame z oboch strán.



4.
Hotové rezne si dáme odkvapkať na papierový obrúsok od prebytočného oleja a podávame. 
Ako prílohu som pripravila zemiaky, ale podávať sa môžu s hocičím, napríklad len so zeleninovým šalátom alebo s chlebom.








1 komentár:

  1. Super recept! Od té doby, co jsem ho vyzkoušela, jsem přestala dělat kuřecí řízky a místo nich dělám toto. Příprava je jednoduchá a rychlá, maso chutné, šťavnaté, neumažu tolik nádobí. Sýry jsem vyzkoušela 20, 30 i 45% a chutnají všechny dobře. Jako koření přidávám pepř a grilovací koření na kuře od mamity. Mňamka :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.