piatok, 18. marca 2016

Veľkonočný baranček



Baranček z tohto cesta je krásne nadýchany, mäkkulinky, veľmi vláčny, jemnulinky, rozplývajúci sa na jazyku a zároveň krásne pevný. Nádherne vonia po citrónoch, je naozaj výborny a na druhý deň je ešte lepší. Určite si ho upečte, nebudete ľutovať, svoju mäkkosť a jemnosť si zachová veľmi dlho.


cesto:


4 vajcia

200 g kryštálového cukru

240 g polohrubej múky

70 ml vlažnej vody

70 ml oleja

1 kypriaci prášok do pečiva

kôra a šťava z pol citróna

1 lyžica hrozienka alebo kandizované ovocie - kto nemá rád                                                                                                                        môže vynechať


postup:




1.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vlažnú vodu, olej, poriadne vyšľaháme a nakoniec pridáme citrónovú šťavu.


2.
Po vyšľahaní pridáme po častiach preosiatú múku s práškom do pečiva, dôkladne premiešame, pridáme citrónovú kôru a kandizované ovocie alebo hrozienka.
Dôkladne a jemne premiešame. 


3.
Cesto vylejeme do formy ktorú vymažeme Herou a vysypeme múkou.  
4.
Pečieme pri teplote 180°C asi 35 minút. Formu som kúpila v Hypernove a je 700 mililitrová, baranček po upečení mal 530 g. Cesta som mala trocha viac, tak som z neho upiekla ešte 6 muffiny.








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.