UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

utorok 20. decembra 2016

Jemný zemiakový šalát





Tradície sú tradície a tak zemiakový šalát určite nechýba na sviatočnom stole u väčšiny z nás. Každý si ho pripravuje trocha inač podľa svojho obľúbeného receptu a tento je ten môj.



potrebujeme:



1 kg zemiaky, nelúpané  

3 ks mrkva - stredné veľké

2 ks cibuľa - stredné veľké

3 ks sterilizované uhorky - menšie, v sladkokyslom náleve

hrsť hrášku (mrazeného)

pol lyžice obyčajnej horčice

1 čajová lyžička morskej soli

pol čajovej lyžičky čierneho mletého korenia

400 ml majonézy

1 deci oleja pod cibuľu



postup:



1.
Zemiaky si uvaríme v šupke nad parou. Doba varenia je asi 45 minút. 

2.
Po uvarení necháme vychladnúť, ale nie úplne celkom.

3.
Zemiaky ošúpeme a pretlačíme cez krájač.

4.
Mrkvu nakrájame na kocky a uvaríme takmer do mäkka, pridáme hrášok a varíme ešte 5 minút.

5.
Cibuľu nakrájame na drobno a speníme na oleji jemne do sklovita.
Uhorky nakrájame na malé kúsky.

6.
Zemiaky, mrkvu s hráškom, spenenú cibuľu aj s olejom a nakrájané uhorky premiešame vo väčšej mise.
Pridáme soľ, mleté čierne korenie, horčicu a nakoniec pridáme majonézu. Všetko dôkladne premiešame a necháme odstáť, aby sa chute pekne prepojili.

2 komentáre:

  1. Presne taký istý recept mám aj ja a šalát už robím niekoľko rokov, ja doňho ešte pridávam i kúsok uvareného celeru a nastrúham jedno jablko :-)
    Pekný večer,
    A.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.