piatok 18. augusta 2017

Hrnčekový jogurtový koláč s ovocím




Milujem letné ovocné koláče, ktoré sú hotové raz dva, kde ovocie sa dá použiť akékoľvek podľa sezóny. Ja som použila jahody, kedže ich mám na záhrade celoročne a ešte moje obľúbené maliny.
Koláčik je neskutočne jemný, veľmi vláčny a nadýchaný, navyše je jednoduchý a rýchly, čo ocení asi každý. Svoju vláčnosť a mäkkosť si koláč zachová naozaj veľmi dlho, určite vyskúšajte, odporúčam :)



potrebujeme:




4 vajcia

2 hrnčeky kryštálového cukru

1 hrnček oleja

3 hrnčeky polohrubej múky

pol deci mlieka

1 jogurt - 150 g

1 kypriaci prášok do pečiva

1 vanilkový cukor

ovocie

hrnček 2,5 dl



postup:



1.


Vajcia vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme olej, postupne jogurt a mlieko. Poriadne prešľaháme a nakoniec vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dôkladne premiešame. 


2.


Vyšľahané cesto si nalejeme na vymastený a múkou posypaný plech. Na cesto rovnomerne rozložíme ovocie.




3.

Pečieme pri teplote 180°C asi 35-40 minút. Veľkosť plechu 36 x 25 cm.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.