Veľmi jemné a chutné rohlíčky.
Rohlíčky som plnila makovou a tvarohovou plnkou, ale výborne sú aj z nutelou alebo jablkovou plnkou.
cesto:
400 g polohrubej múky
20 g droždia (ja používam sušené)
250 ml vlažného mlieka (aby cesto nebolo husté ani riedke)
50 g kryštálového cukru
50 g roztopeného masla
1 vajce
Zo surovín a kvásku vypracujeme cesto a necháme ho hodinu kysnúť.
Cesto si rozdelíme na 12 častí. Každú časť si rozvaľkáme na ovál, naplníme, spodný okraj narežeme a stočíme. Rohlíčky poukladáme na plech vystlaný mastným papierom a pečieme pri teplote 180°C asi 25 minút. Ihneď po upečení povrch rohlíčkov poriadne pomastíme roztopeným maslom. Po vychladnutí rohlíčky posypeme práškovým cukrom.
tvarohová plnka:
250ml mäkkého tvarohu
2 lyžice práškového cukru
pár kvapiek citrónovej šťavy
trocha vanilkovéj esencie
maková plnka:
pomletý mak zmiešať s trochou džemu alebo lekváru
mňam, mňam
OdpovedaťOdstrániťNádherné !!!!!!!!!! Jindra
OdpovedaťOdstrániťďakujem :)
Odstrániťjsou úžasné!!!!!
OdpovedaťOdstrániťďakujem :)
Odstrániť20 g sušeného alebo klasického droždia
OdpovedaťOdstrániť