UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

sobota 21. júna 2014

Jahodovo-smotanová torta





cesto:

3 vajcia
125 g kryštálového cukru
0,5 dl vlažnej vody
0,4 dl oleja
140 g polohrubej múky
2 kopcovité lyžice kakaa
1/2 prášku do pečiva


Žĺtky vyšľaháme s cukrom, vlažnou vodou a olejom.
Po vyšľahaní pridáme do vyšľahaných bielkov. Do toho si primiešame preosiate kakao a múku s práškom do pečiva. Dôkladne a jemne premiešame.
Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút.


---------


Ak cesto šľaháte kuchynským robotom, tak celé vajíčka vyšľaháme na najvyššom stupni s cukrom, pridáme vlažnú vodu a olej. Po vyšľahaní pridáme preosiate kakao a múku s práškom do pečiva.




jahodový puding:


250g jahôd

4 lyžice cukru
2 vanilkové pudingy
3,5 dl vody

Jahody očistíme, nakrájame na polovice, mierne vidličkou popučíme.


V 3,5 dl studenéj vody rozmiešame 2 vanilkové pudingy.


Jahody zasypeme cukrom a za stáleho miešania privedieme k varu. Varíme 5 minút.


Po 5 minútach prilejeme vodu s pudingami a uvaríme hustý puding.


Za občasného miešania necháme mierne vychladnúť  (asi 10 minút) a natrieme na vychladnutý a jahodovým džemom natretý korpus.


Natretý korpus dáme vychladiť asi na 1-2 hodiny a pripravíme si šľahačkovú plnku.



šľahačková plnka:


250 ml  33% smotany 
250 g mascarpone       
stužovač do šľahačky
5 lyžíc práškového cukru



Smotanu si vyšľaháme s 1 lyžicou práškového cukru, pred koncom šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.


V druhej mise si vymiešame mascarpone so 4 lyžicami práškového cukru a po častiach do toho vmiešame vyšľahanú šľahačku.

Takto pripravenú šľahačkovú plnku natrieme na vychladený jahodový puding.


Povrch posypeme hoblinkami z bielej čokolády.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.