3 vajcia
125 g kryštálového cukru
0,5 dl vlažnej vody
0,4 dl oleja
140 g polohrubej múky
2 kopcovité lyžice kakaa
1/2 prášku do pečiva
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, vlažnou vodou a olejom.
Po vyšľahaní pridáme do vyšľahaných bielkov. Do toho si primiešame preosiate kakao a múku s práškom do pečiva. Dôkladne a jemne premiešame.
Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút.
---------
Ak cesto šľaháte kuchynským robotom, tak celé vajíčka vyšľaháme na najvyššom stupni s cukrom, pridáme vlažnú vodu a olej. Po vyšľahaní pridáme preosiate kakao a múku s práškom do pečiva.
jahodový puding:
250g jahôd
4 lyžice cukru
2 vanilkové pudingy
3,5 dl vody
Jahody očistíme, nakrájame na polovice, mierne vidličkou popučíme.
V 3,5 dl studenéj vody rozmiešame 2 vanilkové pudingy.
Jahody zasypeme cukrom a za stáleho miešania privedieme k varu. Varíme 5 minút.
Po 5 minútach prilejeme vodu s pudingami a uvaríme hustý puding.
Za občasného miešania necháme mierne vychladnúť (asi 10 minút) a natrieme na vychladnutý a jahodovým džemom natretý korpus.
Natretý korpus dáme vychladiť asi na 1-2 hodiny a pripravíme si šľahačkovú plnku.
šľahačková plnka:
250 ml 33% smotany
250 g mascarpone
stužovač do šľahačky
5 lyžíc práškového cukru
Smotanu si vyšľaháme s 1 lyžicou práškového cukru, pred koncom šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.
V druhej mise si vymiešame mascarpone so 4 lyžicami práškového cukru a po častiach do toho vmiešame vyšľahanú šľahačku.
Takto pripravenú šľahačkovú plnku natrieme na vychladený jahodový puding.
Povrch posypeme hoblinkami z bielej čokolády.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.