sobota, 14. júna 2014

Jahodový koláč s tvarohovo-smotanovou plnkou




Šťavnatý a veľmi jemný zákusok s lahodnou plnkou bez obsahu masla, ktorý si zamilujete. Ovocie môžte použiť hocijaké a taktiež čerstvé alebo kompotové.





cesto:



5 vajcia
150 g kryštálového cukru
5 lyžíc oleja
150 g hladkej múky
1/2 prášku do pečiva
1 lyžica najemno sekaných mandlí




Bielka s cukrom vyšľaháme do tuha.

Po jednom postupne všľaháme žĺtky a po lyžiciach olej.

Zľahka vmiešame sekané mandle, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a dôkladne premiešame.

Plech si vyložíme papierom na pečenie a cesto vylejeme na plech.

Pečieme pri 180°C asi 30 minút.

Veľkosť plechu 36x26 cm.




plnka:

250 g mascarpone

250 g mäkkého tvarohu
250 ml 33% smotany
stužovač do šľahačky
5 lyžíc práškového cukru


Smotanu si vyšľaháme s 1 lyžicou práškového cukru, pred koncom šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.
Vymiešame si mascarpone, tvaroh so 4 lyžicami cukru a do toho zľahka vmiešame pripravenú šľahačku.



Plnku natrieme na vychladnutý koláč, dáme na 1 hodinku vychladiť, medzitým si pripravíme jahody.
Jahody očistíme a pokrájame na menšie kúsky, poukladáme na vychladený koláč a zalejeme želatínou.        




Želatínu si pripravíme podľa návodu a keď začne tuhnúť zalejeme ňou jahody. 







2 komentáre:

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.