cesto:
5 vajcia
150 g kryštálového cukru
5 lyžíc oleja
150 g hladkej múky
1/2 prášku do pečiva
1 lyžica najemno sekaných mandlí
Bielka s cukrom vyšľaháme do tuha.
Po jednom postupne všľaháme žĺtky a po lyžiciach olej.
Zľahka vmiešame sekané mandle, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a dôkladne premiešame.
Plech si vyložíme papierom na pečenie a cesto vylejeme na plech.
Pečieme pri 180°C asi 30 minút.
Veľkosť plechu 36x26 cm.
plnka:
250 g mascarpone
250 g mäkkého tvarohu
250 ml 33% smotany
stužovač do šľahačky
5 lyžíc práškového cukru
Smotanu si vyšľaháme s 1 lyžicou práškového cukru, pred koncom šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.
Vymiešame si mascarpone, tvaroh so 4 lyžicami cukru a do toho zľahka vmiešame pripravenú šľahačku.
Plnku natrieme na vychladnutý koláč, dáme na 1 hodinku vychladiť, medzitým si pripravíme jahody.
Želatínu si pripravíme podľa návodu a keď začne tuhnúť zalejeme ňou jahody.
je vynikajíci
OdpovedaťOdstrániťvďaka, ano je veľmi dobrý :)
Odstrániťdobrý deň,
OdpovedaťOdstrániťprosim vas nerozumiem celkom tomu že žltka všlahavame po jednom a potom dame olej. Tie žltka šlahame ešte do vyšlahanej bielkovej peny? či ich mam vyšlahat zvlasť tie žltka a potom pridavat do tej peny?