UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 8. marca 2019

Makové drobné koláčiky / Fornetti




Krehké a chrumkavé koláčiky s jemnou makovou plnkou, vhodné na akúkoľvek oslavu, párty alebo len tak ku kávičke. Túto mňamku si pripravíte raz dva, nakoľko príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. 





potrebujeme:




1 lístkové cesto 275 g, použila som kupované chladené


100 g mletého maku


cca 100 ml mlieka


2-3 lyžice kryštálového cukru


vanilku alebo vanilkový cukor




postup:


1.
Mlieko s cukrom si prevaríme a po častiach ním zalejeme mak. Mlieko pridávame po častiach aby sme dosiahli správnu hustotu plnky, mne sa malinko z toho deci zvýšilo, asi jedna lyžička. Premiešame, nemalo by to byť veľmi husté, pretože po chvíli to mierne nabobtná.



2.
Cesto si pokrájame na štvorčeky o veľkosti cca 5 cm. Na každý druhý štvorček narežeme špičkou noža zárezy, tak ako sú na obrázku.

3.
Lyžičkou dáme pripravenú plnku na celé štvorčeky.


4.
Narezaný štvorček mierne natiahneme do dĺžky a šírky, aby sa nám trocha zväčšil a prikryjeme štvorček s plnkou.



Prstom pritlačíme veľmi jemne vrch a potom trocha silnejšie okraje.


5.
Hotové koláčiky poukladáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 190°C asi na 20-25 minút. Po upečení a vychladnutí posypeme práškovým cukrom.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.