1. cesto
1 hrnček hladkej múky
1 hrnček polohrubej múky
1 hrnček mlieka
1 hrnček kryštálového cukru
1/2 hrnčeka olej
2 vajcia
1 kypriaci prášok
hrnček - 2,5 dl
2. cesto:
1 hrnček práškového cukru
2 tégliky kyslej smotany - čiže spolu 400 g
2 vajcia
1 vanilkový puding - prášok
1 väčší ovocný kompót, ja som použila broskyňový
Postup:
1.
Pripravíme si prvé hustejšie cesto. Vyšľaháme si vajcia s cukrom, potom pridáme mlieko a olej. Nakoniec primiešame preosiatú múku s práškom do pečiva.
2.
V druhej miske si pripravíme druhé cesto. Vajička si vymiešame s cukrom, pridáme kyslú smotanu a nakoniec pridáme pudingový prášok, dôkladne premiešame.
3.
Na vymastený a múkou posypaný plech si nalejeme polovicu prvého hustejšieho cesta,
na to vylejeme cik-cak lyžicou druhé riedke cesto a na to poukladáme pokrájané ovocie.
Nakoniec na to vylejeme druhú polovicu hustejšieho cesta.
Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170°C a pečieme asi tak 50 minút.
Rozmer plechu 26x36 cm.
Mňam.. Vypadá dokonale :-)
OdpovedaťOdstrániťNela z Beauty Charm
GIVEAWAY - O krásné šperky
Ďakujem :)
Odstrániťdopečený už sa chladí:-))
OdpovedaťOdstrániťdopečený už sa chladí:-))
OdpovedaťOdstrániťMusím naozaj pochváliť. Je veľmi jednoduchý, výborný:-). Trošku som obmenila recept tým, že som broskyne zo spodnej strany namáčala v strúhanom kokose, tým pádom neklesli a zostali v tej pudingovej vrstve. Super!:-)
OdpovedaťOdstrániťJe vyborny. Tip na malu zmenu: smotanu zamente za 500g tvarohu (idealne tvaroh z vanicky) a miesto ovocia dajte na este neupeceny kolac pomocou lyzice kopceky slivkoveho lekvaru a sup s tym do rury. Je to tiez MNAM :-)
OdpovedaťOdstrániťDakujem za recept ��
OdpovedaťOdstrániťJe naozaj jednoduchý a výborný robila so ho už s egrešami aj čučoriedkami
OdstrániťAký veľký plech si použila prosím ťa?
OdpovedaťOdstrániťJe to pisane v recepte.
OdstrániťVýborný, do hustého cesta som pridala kakao a navrch som dala čučoriedky a jablko (čerstvé), nakoľko som nemala kompót, ale výsledok na jednotku 😍
OdpovedaťOdstrániť