Receptov na skvelú bublaninu nikdy nie je dosť a tento jednoduchý hrnčekový recept naozaj stojí za to. Na záhrade mi dozreli prvé tohtoročné jahody a tak som sa rozhodla, že ich použijem do mojej najobľúbenejšej bublaniny, no a pochutnali sme si na nej naozaj všetci :)
potrebujeme:
4 vajcia
2 hrnčeky kryštálového cukru
1 hrnček oleja
1 hrnček mlieka alebo vlažnéj vody
3 hrnčeky polohrubej múky
1 kypriaci prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
250 g mäkký tvaroh (vo vaničke) + práškový cukor
jahody alebo iné ovocie
hrnček 2,5 dl
postup:
1.
Tvaroh si vymiešame s 3 lyžicami práškového cukru.
2.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme olej a postupne aj mlieko. Poriadne prešľaháme a nakoniec vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dôkladne premiešame.
3.
Vyšľahané cesto si nalejeme na vymastený a múkou posypaný plech. Malou lyžičkou si ukladáme do cesta pripravený tvaroh a nakoniec pridáme na väčšie kúsky nakrájané jahody. Ovocie odporúčam neukladať na tvaroh, ale vedľa tvarohu.
Pečieme pri teplote 180°C asi 35-40 minút. Veľkosť plechu 36x25 cm.
idem skúšať
OdpovedaťOdstrániťNech sa vydarí a chutí:)
OdstrániťVynikajúca bublaninka :-) upečená-zjedená
OdpovedaťOdstrániťĎakujem, som rada že vám chutilo :)
OdstrániťSuper jinou dělat nebudu díky
OdstrániťSuper jinou dělat nebudu díky
OdstrániťVynikajúca! vydarila sa už dva krát, prvý krát jahody s tvarohom a v nedeľu len ceresova moc skvely recept...odporucam
OdpovedaťOdstrániťĎakujem Mária, tak to ma veľmi teší že vám chutilo :)
OdpovedaťOdstrániťÚzasný koláč, neviem, či som lepší jedla a to som mala na začiatku pochybnosti :) Veľká vďaka za tip, tiež som robila s čerešňami :)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem Mirka :)
Odstrániťešte neviem,pečiem
OdpovedaťOdstrániťuz pecie :)
OdpovedaťOdstrániťMňamkyy, krásna vysoká sa podarila!! :) Výbornáá
OdpovedaťOdstrániťpodarila sa mňamky ... fantastická :)
OdpovedaťOdstrániťAkurat ju moje deti upiekli a zjedla sa na posedenie.... Fakt vybornaaaa.....
OdpovedaťOdstrániťĎakujem <3
OdstrániťDnes jsem upekla a je výborná. Nadýchaná a krásně vysoká. Květa
OdpovedaťOdstrániťProsím o jeden dodatok, kôli tomu pečeniu v rúre. 180°C ako? Vrch aj spodok, alebo teplovzdušne? Ďakujem vopred za Info, nalieha, bo tento vynikajuci kolač chcem zajtra piecť. Pekný pozdrav z Hamburgu. Jessy
OdpovedaťOdstrániťVRCH A SPODOK, BEZ TEPLOVZDUšNE
OdstrániťIdem vyskúšať, vyzerá chutné 😊😊😊
OdpovedaťOdstrániť