UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 3. júna 2016

Bublanina s jahodami a tvarohom



Super vysoká, úžasne jemná, mäkučka a nadýchana bublanina. 
Receptov na skvelú bublaninu nikdy nie je dosť a tento jednoduchý hrnčekový recept naozaj stojí za to. Na záhrade mi dozreli prvé tohtoročné jahody a tak som sa rozhodla, že ich použijem do mojej najobľúbenejšej bublaniny, no a pochutnali sme si na nej naozaj všetci :)




potrebujeme:



4 vajcia

2 hrnčeky kryštálového cukru

1 hrnček oleja

1 hrnček mlieka alebo vlažnéj vody

3 hrnčeky polohrubej múky 


1 kypriaci prášok do pečiva


1 vanilkový cukor

250 g mäkký tvaroh (vo vaničke) + práškový cukor


jahody alebo iné ovocie

hrnček 2,5 dl




postup:




1.

Tvaroh si vymiešame s 3 lyžicami práškového cukru.

2.

Vajcia vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme olej a postupne aj mlieko. Poriadne prešľaháme a nakoniec vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dôkladne premiešame. 

3.

Vyšľahané cesto si nalejeme na vymastený a múkou posypaný plech. Malou lyžičkou si ukladáme do cesta pripravený tvaroh a nakoniec pridáme na väčšie kúsky nakrájané jahody. Ovocie odporúčam neukladať  na tvaroh, ale vedľa tvarohu.

4.
Pečieme pri teplote 180°C asi 35-40 minút. Veľkosť plechu 36x25 cm.



20 komentárov:

  1. Vynikajúca bublaninka :-) upečená-zjedená

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vynikajúca! vydarila sa už dva krát, prvý krát jahody s tvarohom a v nedeľu len ceresova moc skvely recept...odporucam

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ďakujem Mária, tak to ma veľmi teší že vám chutilo :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Úzasný koláč, neviem, či som lepší jedla a to som mala na začiatku pochybnosti :) Veľká vďaka za tip, tiež som robila s čerešňami :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mňamkyy, krásna vysoká sa podarila!! :) Výbornáá

    OdpovedaťOdstrániť
  6. podarila sa mňamky ... fantastická :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Akurat ju moje deti upiekli a zjedla sa na posedenie.... Fakt vybornaaaa.....

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Dnes jsem upekla a je výborná. Nadýchaná a krásně vysoká. Květa







    OdpovedaťOdstrániť
  9. Prosím o jeden dodatok, kôli tomu pečeniu v rúre. 180°C ako? Vrch aj spodok, alebo teplovzdušne? Ďakujem vopred za Info, nalieha, bo tento vynikajuci kolač chcem zajtra piecť. Pekný pozdrav z Hamburgu. Jessy

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Idem vyskúšať, vyzerá chutné 😊😊😊

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.