UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 31. júla 2020

Marhuľová bublanina



Mäkučka, veľmi vláčna, vysoká, úžasne jemná a nadýchana bublanina s jednoduchým hrnčekovým receptom. Bublaninu podľa tohto receptu pečiem už roky, pretože je naozaj fantastická, svoju vláčnosť a mäkkosť si bublanina zachová naozaj veľmi dlho, určite vyskúšajte. Ovocie môžte použiť aj zavárané alebo akékoľvek iné. 





potrebujeme:




4 vajcia

2 hrnčeky kryštálového cukru

1 hrnček mlieka alebo vlažnej vody

1 hrnček oleja

3 hrnčeky polohrubej múky

1 kypriaci prášok do pečiva

1 vanilkový cukor

ovocie


hrnček 2,5 dl



postup:



1.


Vajcia vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme olej a postupne aj mlieko. Poriadne prešľaháme a nakoniec vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dôkladne premiešame. 

2.



Vyšľahané cesto si nalejeme na vymastený a múkou posypaný plech. Na cesto dáme ovocie, ktoré som ešte z jednej strany oprášila práškovým cukrom, kedže som mala kyslejšie marhule.


3.

Pečieme pri teplote 180°C asi 35-40 minút. Veľkosť plechu 36 x 25 cm.





2 komentáre:

  1. Mnam mnam - bublaniny ja možem na všetky sposoby a so všetkým ovocim.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Idem dnes vyskúšať lebo sa mi páči recept je zrozumiteľný.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.