sobota, 27. februára 2016

Marinované kuracie rezne pečené v rúre


Zdravšia varianta kuracích rezňov. V smotanovej marináde naložené mäsko, upečené v rúre do zlata. Rezne sú veľmi šťavnaté a chutné.




potrebujeme:




500-600 g kuracie prsia, (2 väčšie kusy)


na marinádu = 200 g kyslej smotany alebo bieleho jogurtu

2 vajcia

1 lyžica horčice

2 strúčiky cesnaku

soľ, čierne korenie

par kvapiek citrónovej šťavy



na obaľovanie = 150 g strúhanky

150 g strúhaného syra, eidam 45%

maslo




postup:




1.
Pripravíme si marinádu. Vajíčka si vymiešame s trochou soli a korenia, pridáme kyslú smotanu, horčicu, cesnak a pár kvapiek citrónovej šťavy.
2.
Mäso si pokrájame na menšie a tenšie kusy, ktoré neklepeme,
mierne osolíme, okoreníme, namočíme ho do pripravenej marinády, misu zakryjeme a odložíme do chladničky. Marinujeme aspoň 4-5 hodín, najlepšie cez noc.

3.
Keď máme mäso namarinované,
tak v hlbšej mise si zmiešame strúhanku s nastrúhaným  syrom,
mäso vyberieme z marinády a hneď ich obalíme v pripravenej zmesi.

4.
Obalené mäso ukladáme na plech, ktorý sme vystlali mastným papierom na pečenie,
a na vrch dáme trocha masla.
5.
Pečieme vo vopred poriadne vyhriatej rúre na 200°C cca 40 minút. 
V polovici pečenia rezne otočíme, dávame pozor aby sme si ich dôkladne niečím pekne podobrali a otočili.

6.
Ak by niekoho zaujímal ten mrkvový šalátik na tanieri, tak je to len jednoducho nastrúhané 2 väčšie mrkvy a jedno jablko, pokvapkané citrónovou šťavou.




5 komentárov:

  1. Vyskušané,veľmi chutne a šťavnaté,nemusí sa ani tak dlho piecť robila som od oka cca.30min.supéér..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne za komentár, som rada že vám chutilo :)

      Odstrániť
  2. Super recept, vďaka, všetkým chutnalo!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem z komentár, tak to ma veľmi teší že Vám chutnalo :)

      Odstrániť
  3. Robím podobne, len používam biely jogurt a oregano do tej marinády

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.