UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 12. apríla 2019

Veľkonočný baranček







Baranček z tohto cesta je nadýchaný, krásne mäkučký, veľmi vláčny, rozplývajúci sa na jazyku, no zároveň je pevný tak ako má byť. Nádherne vonia po citrónoch, je naozaj fantastický a na druhý deň je ešte lepší. Určite si ho upečte, nebudete ľutovať ja ho pečiem každý rok, svoju mäkkosť a jemnosť si zachová dlho.


cesto:



4 vajcia

200 g kryštálového cukru

240 g polohrubej múky

70 ml vlažnej vody

70 ml oleja

1 prášok do pečiva

kôra a šťava z pol citróna

1 lyžica hrozienka alebo kandizované ovocie





postup:



1.

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vlažnú vodu, olej, poriadne vyšľaháme a nakoniec pridáme citrónovú šťavu.


2.

Po vyšľahaní pridáme po častiach preosiatú múku s práškom do pečiva, dôkladne premiešame, pridáme citrónovú kôru a kandizované ovocie alebo hrozienka.



Dôkladne a jemne premiešame.

3.
Cesto vylejeme do formy ktorú vymažeme maslom a vysypeme múkou.  


4.
Pečieme pri teplote 180°C asi 35 minút. Form je 700 mililitrová, baranček po upečení mal 530 g. Cesta som mala trocha viac, tak som z neho upiekla ešte 6 muffiny.






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.