UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 29. decembra 2017

Plnené linecké rohlíčky




Úžasne jemné pečivo, ktoré je hneď po upečení krehučké a po naplnení zmäkne a zjemnie tak, že rohlíček sa vám sám rozplynie v ústach. Toto pečivo patrí u nás do TOP 3 vianočného pečiva a dokonca predčilo moje obľúbené Plnené oriešky.



cesto:



200 g Hera maslova alebo maslo

300 g hladká múka

100 g mleté vlašské orechy

100 g práškový cukor

30 g kakao

2 žĺtky

pol lyžičky perníkového korenia alebo mletej škorice

vanilkový cukor



postup:



1.
Múku, cukor, kakao, preosejeme do misy, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto. 

2.
Cesto necháme odpočinúť  minimálne hodinu.

3.
Prichystáme si plechy a vymastíme formičky roztopeným maslom. Idú pekne von aj bez mastenia, mám to vyskúšané, ale ja aj tak mastím.

4.

Z cesta si pripravíme guľôčky, alebo len tak trháme kúsky, ktoré veľmi jemne omúčime a omúčenou stranou vkladáme cesto do formičiek. Plníme zarovno s formičkou alebo v strede urobíme jemnú priehlbinku.
Formičky môžte použiť akékoľvek, napríklad ktoré používate na medvedie labky, no skôr trocha menšie.

5.
Pečieme pri teplote 170°C asi 15-20 minút.

Po upečení necháme asi 5 minút vychladnúť a ešte za horúca koláčiky vyklopíme z formičiek jemným buchnutím formičky o plech, idú ľahko von.

6.
Po vychladnutí naplníme vanilkovou plnkou.


vanilková plnka:


200 g masla

600 ml mlieka

2 vanilkové pudingy


4 lyžice kryštálového cukru


1 smotanové salko v tube alebo 1/4 plechovky salka


Do mlieka dáme cukor a puding, poriadne premiešame a za stáleho miešania privedieme k varu. Varíme 1 minútu, odstavíme, puding prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Keď nám puding vychladne primiešame do neho maslo, ktoré musí mať tak isto izbovú teplotu, aby sa nám plnka nezrazila a poriadne vyšľaháme. 

Nakoniec pridáme salko a ešte dôkladne došľaháme.



7.
Do cukrárského vrecka s ozdobnou špičkou si dáme plnku a naplníme rohlíčky. Ja som plnila ozdobnou špičkou č. 5, zo sady na zdobenie tort a cukroviniek, ktorú som dostala od spoločnosti Tescoma. Sada je veľmi praktická, skladná a kvalitná, určite môžem odporučiť.



8.
Nakoniec dozdobíme čokoládovou polevou podľa vlastnej fantázie.


1 komentár:

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.