sobota, 22. marca 2014

Torta eskimo





Výborná jemná a svieža torta, len tak ku kávičke alebo na akúkoľvek príležitosť. 



cesto:

4 vajcia

200 g kryštálového cukru

0,7 dcl vlažnej vody

0,6 dcl oleja

220 g polohrubej múky

30 g kakaa

1 prášok do pečiva


Žĺtky vyšľaháme s cukrom, vlažnou vodou a olejom.
Po vyšľahaní pridáme do vyšľahaných bielkov. Do toho si primiešame preosiate kakao a múku s práškom do pečiva. Dôkladne a jemne premiešame.
Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút.

---------


Ak cesto šľaháte kuchynským robotom, tak celé vajíčka vyšľaháme na najvyššom stupni s cukrom, pridáme vlažnú vodu a olej. Po vyšľahaní pridáme preosiate kakao a múku s práškom do pečiva.



plnka:

200 ml kyslej smotany 16%

2 kokosové pudingy

0,5 l mlieka

 5-6 lyžíc kryštálového cukru

125 g  Hery alebo masla

1 lyžička vanilkovej esencie (nemusí byť)


1.

Z mlieka cukru a pudingou si uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a vyšľaháme s Herou, ktorá musí mať tiež izbovú teplotu aby sa plnka nezrazila.

2.
Pridáme vanilkovú esenciu a nakoniec všľaháme kyslú smotanu.


3.

Cesto si prerežeme na polovicu a pomastíme časťou plnky. Povrch celej torty pomastíme plnkou, ozdobíme a posypeme kokosom.





1 komentár:

  1. ...vyzera uzasne a neskutocne ma prepadla na nu chut... zatial som upiekla iba jednu jedinu tortu, ale hold, ked clovek vidi taketo lakadla, musi byt odhodlanejsi a odvaznejsi v peceni :) takze si davam tohtotyzdnovu ulohu upiect tuto dobrotu... dakujem za inspiraciu a hlavne za recept :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.