sobota, 29. marca 2014

Mango kocka




Šťavnatý a svieži zákusok, ktorý u nás zožal veľký úspech. 
Dlho som rozmýšľala čo mám upiecť na menšiu oslavu, trocha som improvizovala a kedže máme radi mango tak vznikol tento koláč, ktorý môžem naozaj odporučiť všetkými desiatimi :) .



cesto:


5 vajcia
150 g kryštálového cukru
5 lyžíc oleja
150 g hladkej múky
1/2 prášku do pečiva

Bielka s cukrom vyšľaháme do tuha.
Po jednom postupne všľaháme žĺtky a po lyžiciach olej.
Zľahka vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme pri 180°C asi 30 minút.




plnka:


1 kompót mango
0,5 l tekutiny - šťava z mango kompótu + doliať džús (ja som použila 100% pomaranč)
2 vanilkové pudingy 
4 lyžice kryštálového cukru
180g hery alebo masla

Zlejeme si šťavu s kompótu, dolejeme džús pridáme cukor, pudingy a za stáleho miešania privedieme k varu. Povaríme asi 1 minútu a za občasného miešania si tento hustý puding necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Po vychladnutí všľaháme heru, ktorá musí mať taktiež izbovú teplotu aby sa nám plnka nezrazila.

Plnku natrieme na upečené a vychladnuté cesto. Na plnku si poukladáme mango, ktoré sme si narezali asi na 0,5 cm pásiky a zalejeme želatínou.



želatína:


tortové želé na 750ml
cukor

Použila som tieto 2 tortové želé, jedno červené na 500ml a jedno číre na 250ml, varila som ich spolu. Pripraviť podľa návodu, ako tekutinu som použila 100% pomarančový džús + voda. Po stranách koláča pripravíme nejaké zábrany, aby nám želé nestekalo, napríklad z alobalu a zalejeme.



Kocky môžme ozdobiť šľahačkou.

250ml  33% smotany 
1 lyžica práškový cukor
1 stužovač do šľahačky

Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.