štvrtok 3. júla 2014

Roláda exotic




cesto:



5 vajcia

5 lyžíc kryštálového cukru

6-7 lyžíc polohrubej múky 

1/2 prášku do pečiva



postup


1.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a pridáme do vyšľahaných bielkov. Pridáme preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne premiešame. Hmotu vylejeme na plech na ktorý sme dali papier na pečenie. 

2.
Ak šľaháte kuchynským robotom, tak celé vajcia s cukrom vyšľaháme na najvyššom stupni. Do toho preosejeme múku s práškom do pečiva a jemne premiešame.
Pečieme pri teplote 180°C asi 15-20 min.

3.
Upečené cesto necháme chladnúť asi 5 minút. Zrolujeme ho aj s papierom a asi po 5 minútach cesto oddelíme od papiera. 

4.
Cesto necháme narovnané vychladnúť ( môžete ho nechať chladnúť zrolované, ale ja to robím takto, mám istotu že sa mi nebude lámať).

5.
Pripravíme si plnku.


plnka:



0,5 l mlieka

5 lyžíc kryštálového cukru

2 vanilkové pudingy

1 Hera

citrónová alebo vanilková esencia (nemusí byť)

1 kompót exotické ovocie mix (kaufland)

strúhaný kokos na posypanie



6.
Z mlieka, cukru a pudingov si uvaríme hustý puding.

7.
Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a vyšľaháme s herou, ktorá musí mať tiež izbovú teplotu, aby sa plnka nezrazila. Nakoniec všľaháme vanilkovú esenciu. Niekedy, keď sa mi zdá plnka hustá, všľahám do nej ešte 2 lyžice vlažnej smotany (nemusí byť).

8.
Na cesto natrieme plnku, trocha si necháme na pomazanie povrchu rolády, do okraja cesta poukladáme odkvapkané ovocie a zrolujeme. 

9.
Povrch potrieme plnkou a posypeme kokosom.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.