UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

štvrtok 3. júla 2014

Roláda exotic




cesto:



5 vajcia

5 lyžíc kryštálového cukru

6-7 lyžíc polohrubej múky 

1/2 prášku do pečiva



postup


1.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a pridáme do vyšľahaných bielkov. Pridáme preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne premiešame. Hmotu vylejeme na plech na ktorý sme dali papier na pečenie. 

2.
Ak šľaháte kuchynským robotom, tak celé vajcia s cukrom vyšľaháme na najvyššom stupni. Do toho preosejeme múku s práškom do pečiva a jemne premiešame.
Pečieme pri teplote 180°C asi 15-20 min.

3.
Upečené cesto necháme chladnúť asi 5 minút. Zrolujeme ho aj s papierom a asi po 5 minútach cesto oddelíme od papiera. 

4.
Cesto necháme narovnané vychladnúť ( môžete ho nechať chladnúť zrolované, ale ja to robím takto, mám istotu že sa mi nebude lámať).

5.
Pripravíme si plnku.


plnka:



0,5 l mlieka

5 lyžíc kryštálového cukru

2 vanilkové pudingy

1 Hera

citrónová alebo vanilková esencia (nemusí byť)

1 kompót exotické ovocie mix (kaufland)

strúhaný kokos na posypanie



6.
Z mlieka, cukru a pudingov si uvaríme hustý puding.

7.
Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a vyšľaháme s herou, ktorá musí mať tiež izbovú teplotu, aby sa plnka nezrazila. Nakoniec všľaháme vanilkovú esenciu. Niekedy, keď sa mi zdá plnka hustá, všľahám do nej ešte 2 lyžice vlažnej smotany (nemusí byť).

8.
Na cesto natrieme plnku, trocha si necháme na pomazanie povrchu rolády, do okraja cesta poukladáme odkvapkané ovocie a zrolujeme. 

9.
Povrch potrieme plnkou a posypeme kokosom.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.