cesto:
5 vajcia
5 lyžíc kryštálového cukru
6-7 lyžíc polohrubej múky
5 lyžíc kryštálového cukru
6-7 lyžíc polohrubej múky
1/2 prášku do pečiva
postup
1.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a pridáme do vyšľahaných bielkov. Pridáme preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne premiešame. Hmotu vylejeme na plech na ktorý sme dali papier na pečenie.
Ak šľaháte kuchynským robotom, tak celé vajcia s cukrom vyšľaháme na najvyššom stupni. Do toho preosejeme múku s práškom do pečiva a jemne premiešame.
Pečieme pri teplote 180°C asi 15-20 min.
Upečené cesto necháme chladnúť asi 5 minút. Zrolujeme ho aj s papierom a asi po 5 minútach cesto oddelíme od papiera.
4.
Cesto necháme narovnané vychladnúť ( môžete ho nechať chladnúť zrolované, ale ja to robím takto, mám istotu že sa mi nebude lámať).
5.
Pripravíme si plnku.
plnka:
0,5 l mlieka
5 lyžíc kryštálového cukru
2 vanilkové pudingy
1 Hera
citrónová alebo vanilková esencia (nemusí byť)
1 kompót exotické ovocie mix (kaufland)
strúhaný kokos na posypanie
6.
Z mlieka, cukru a pudingov si uvaríme hustý puding.
7.
Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a vyšľaháme s herou, ktorá musí mať tiež izbovú teplotu, aby sa plnka nezrazila. Nakoniec všľaháme vanilkovú esenciu. Niekedy, keď sa mi zdá plnka hustá, všľahám do nej ešte 2 lyžice vlažnej smotany (nemusí byť).
8.
Na cesto natrieme plnku, trocha si necháme na pomazanie povrchu rolády, do okraja cesta poukladáme odkvapkané ovocie a zrolujeme.
9.
Povrch potrieme plnkou a posypeme kokosom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.