Veľmi jemná, chutná, zdravá polievka, ktorá je jednoduchá a rýchla na prípravu.
Recept asi na 3 litre polievky.
potrebujeme:
4-5 stredne veľkých zemiakov
1 kaleráb
cesnak
2 dl mlieka a 2 dl smotany na varenie
chlebové krutóny
olej
soľ, čierne alebo biele korenie
postup:
1.
Očistíme si kaleráb, zemiaky a nakrájame na kocky.
2.
Do hrnca dáme 2-3 lyžice oleja na ktorý hodíme nakrájaný cesnak, množstvo kto koľko znesie určite nie veľa, hneď na to do toho hodíme trocha nakrajaných zemiakov s kalerábom, opražíme asi 1 minútu, dosypeme zbytok zeleniny, znova opražíme asi 1 minútu a zalejeme vriacou vodou.
3.
Keď je zelenina uvarená úplne do mäkka polievku stiahneme zo sporáka, dolejeme asi 2 dl mlieka a 2 dl smotany na varenie. Rozmixujeme ponorným šľahačom do hladkej peny, dáme opäť na sporák prevariť a dochuťíme.
4.
Do polievky neide žiadna múka, je dostatočne hustá a krémová.
Niekto šľahá polievku počas varu ešte pred pridaním smotany a potom prevarí. Ja to robím takto najprv si to schladím mliekom, jednak sa mi smotana nezrazí a keď to mixujeme spolu s tou smotanou, tak je tá polievka oveľa viac nadýchanejšia a krémovejšia.
5.
Podávame s chlebovými krutónmi.
Polievku si môžeme prilepšiť pri podávaní osmaženou slaninkou, ktorá sa k tomu veľmi hodí.
Dakujem za recept, akurat som dovarila :)) vyborna! Ten tip s mliekom a vajcom k smotane ukladam.... Krasny den!
OdpovedaťOdstrániť