Túto tortu som piekla ako poďakovanie, čiže foto rezu nemám. Plnila som ju domácim jahodovým džemom s väčšími kúskami ovocia, limetkovým želé (kúpeným) a tvarohovou šľahačkou. Namiesto domáceho džemu môžete použiť akékoľvek ovocie, surové alebo zavárané.
cesto:
5 vajcia
150 g kryštálového cukru
5 lyžíc oleja
150 g hladkéj múky
1/2 prášku do pečiva
1.
Bielka s cukrom vyšľaháme do tuha.
Po jednom postupne všľaháme žĺtky a po lyžiciach olej.
Zľahka vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanéj papierom na pečenie.
Pečieme pri 180°C asi 30 minút.
2.
Cesto po vychladnutí prekrojíme na polovicu, namažeme domácim džemom alebo poukladáme ľubovoľné ovocie, nato pomastíme šľahačkovo-tvarohovú plnku a prikryjeme druhou polovicou korpusu. Trocha plnky (asi 2 lyžice) si necháme na pomastenie jemnej vrstvy na povrch torty.
šľahčkovo-smotanová plnka:
250 g mäkkého tvarohu
250 ml 33% smotany
stužovač do šľahačky
4 lyžice práškového cukru
3.
Smotanu si vyšľaháme s 1 lyžicou práškového cukru, pred koncom šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.
Vymiešame si tvaroh s 3 lyžicami cukru a do toho zľahka vmiešame pripravenú šľahačku.
4.
Pripravíme si druhú šľahačkovú plnku, pomastíme, zarovnáme a ozdobíme ňou celý povrch torty.
Zdobila som cukríkmi Big Ben kúpenými z Kauflande a čokoladovými hoblinkami.
šľahačková plnka č.2:
250 ml 33% smotany
250 g mascarpone - 82% tuku
stužovač do šľahačky
4 lyžíc práškového cukru
5.
Smotanu si vyšľaháme s 1 lyžicou práškového cukru, pred koncom šľahania
pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.
V druhej mise si vymiešame mascarpone so 3 lyžicami práškového cukru a po
častiach do toho vmiešame vyšľahanú šľahačku.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.