UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 1. júla 2016

Jadranské rezy




Úžasný zákusok môjho detstva, ktorý nikdy neomrzí. Kombinácia horkejšieho kakaového cesta, skvelá chuť a vôňa pražených lieskovcov a na to ešte jemná chuť šľahačky, proste nebíčko v ústach :)


cesto:


5 vajcia

250 g kryštálového cukru

1 dl vlažnej vody

1 dl oleja

280 g polohrubej múky

30 g kakaa

1 prášok do pečiva



Bielka s cukrom vyšľaháme do veľmi tuha.

V druhej mise si vymiešame žĺtky s olejom, netreba to veľmi šľahať, len vymiešať aby sa to spojilo. Vymiešane žĺtky postupne po častiach vmiešavame do vyšľahaných bielkov.

Zľahka vmiešame preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Plech si vyložíme papierom na pečenie a cesto vylejeme na plech.

Rozmer plechu je 37 x 27 cm. Pečieme pri 180°C asi 30 minút.



plnka:

600 ml mlieka


2 vanilkové pudingy

5 lyžíc kryštálového cukru

100 g  na sucho opražených, najemno nasekaných alebo mletých lieskových orieškov

250 g Hery máslovej alebo masla



1.
Do mlieka dáme cukor a pudingy, poriadne premiešame a za stáleho miešania privedieme k varu. Varíme 1 minútu, odstavíme, puding prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. 


2.
Keď nám puding vychladne primiešame do neho maslo, ktoré musí mať tak isto izbovú teplotu, aby sa nám plnka nezrazila a poriadne vyšľaháme. 

3.
Nakoniec pridáme oriešky




a ešte došľaháme.


4.
Plnku natrieme na vychladnutý korpus.


5.
Necháme poriadne vychladiť a na orieškovú plnku natrieme šľahačkovú plnku.

šľahačková plnka:

2 x 250 ml  33% smotany, čiže pol litra

2 kopcovité lyžice práškového cukru
2 stužovače do šľahačky

Smotany šľahám každú zvlášť, potom ich spojím a natriem na koláč.


Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.