UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 29. mája 2015

Dusená fašírka so syrom na prírodno, dusená ryža



Jednoduchý a veľmi rýchly recept na veľmi chutnú a šťavnatú fašírku. Recept si môžete doladiť podľa chuti, či to chcete sladšie pridaním paradajkového pretlaku, alebo pikantnejšie s čili papričkami. Nám to chutí najviac takto na prírodno.


500 g mletého bravčového mäsa
1 vajce
1 cibuľa
1 suchý rožok
trocha mlieka
120 g najemno nastrúhaného tvrdého syra (eidam 45%)
soľ, čierne korenie, provensálske korenie alebo akékoľvek korenie podľa chuti
strúhanka na obalenie

na omáčku:

olej
2 cibule
hladká muka
soľ, čierne korenie, mletá sušená červená paprika
voda


1.
Suchý rožok si pokrájame na kocky a polejeme trochou mlieka.

2.
Do misy si dáme mäso, na jemno nakrájanú cibuľu, vajce, korenie a poriadne premiešame. Rukou vyžmýkame namočený rožok, pridáme k mäsu, premiešame, nakoniec pridáme nastrúhaný syr a znova poriadne premiešame.
3.
Vytvarujeme si väčšie valčeky, ktoré jemne obalíme v strúhanke a narýchlo opečieme na troche rozohriateho oleja z každej strany, aby sa nám mäsko stiahlo. Narýchlo opečené mäsko odstavíme bokom.
4.
V druhom hrnci na oleji opražíme nakrájanú cibuľu do sklovita. Stiahneme oheň a pridáme sušenú červenú papriku, krátko premiešame a hneď zalejeme vriacou vodou aby nám paprika nezhorkla. Do toho pridáme opečené fašírky a necháme variť 30 minút. 

5.
Po tých 30-tich minútach fašírky vyberieme, omáčku dochutíme a vymixujeme ju ponorným mixérom, kde sa nám cibuľa pekne rozmixuje a takto nám zahustí omáčku. Ak sa vám omáčka zdá malo hustá alebo jej chcete urobiť trocha viac, tak ju ešte zahustíme hladkou múkou, ktorú sme si rozmiešali v troche studenéj vody. Pridáme ju k omáčke, poriadne premiešame a necháme povariť 10 minút.

6.
Podávala som to s dusenou ryžou. 

Ryžu pripravujem v rúre a to takto:

 1 hrnček ryže
1 a pol hrnčeka vody
soľ, korenie
1 lyžička oleja

Ryžu si umyjeme, dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme soľ, korenie, olej a premiešame. Urovnáme hladinu ryže, prikryjeme pokrievkou a takto zakryté dáme do 200°C rozohriatéj rúry na 25 - 30 minút.

4 komentáre:

  1. Tento recept robím veľmi často.moj manžel iné fašírky ani nechce..😍😍

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dnes som vyskúšala recept, je to vyyyyyyborné
    👌👌👌👌💗

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.