Veľmi jemná a vláčna bábovka.
4 vajcia
200 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
250 g polohrubej múky
1/2 balíčka vanilkového pudingového prášku
1 prášok do pečiva
150 ml olej
150 ml vlažnej vody
1 kopcovitá lyžica kakaa
kokos na vysypanie formy
na tvarohovú plnku:
1 mäkký tvaroh vo vaničke 250 g,
1 kyslá smotana - 250 ml
2 lyžice práškového cukru
1/2 balíčka vanilkového pudingového prášku - všetko zmiešať
1.
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny.
Postupne pridáme vodu, olej a došľaháme.
V druhej mise si zmiešame suché prísady múku, polovicu pudingového prášku, prášok do pečiva a pridáme do vyšľahaného cesta. Zľahka, ale dôkladne premiešame.
2.
Formu vymažeme tukom a vysypeme kokosom. Do polovici hotového cesta pridáme kakao, na to dáme tvarohovú plnku a potom svetlé cesto.
Pečieme pri teplote 180°C asi 45 minút.
Skvelá, hlavne tá tvarohová plnka je famózna :)
OdpovedaťOdstrániťJa som použila do receptu čerstvú vanilku, kokosovú múku, agávový sirup a skvelé kakao od krež.
Chválim, chválim .... a bola som chválená aj ja za výsledok. Piekla som už dvakrát a bude na programe aj zajtra. Ďakujem A.M.
OdpovedaťOdstrániťAj ja ďakujem za pekný komentár, som rada že vám bábovka chutila :)
OdstrániťBábovka je vynikajúca ,ale ten tvaroh sa mi počas pečenia "prepadol" do kakaového cesta ,kde som urobila chybu?
OdpovedaťOdstrániťTvarohovú plnku som nemala riedku .
To neviem Mária, to kakaové cesto by malo byť hustejšie, niekedy záleží aj od múky, napríklad múkou z lídlu nemám dobré skúsenosti.
Odstrániť