piatok, 10. februára 2017

Zamatový tvaroháč




Krásny deň všetkým,
ako nazvať tento koláč bola pre mňa dilema, no prvé čo ma napadlo bolo, že je neskutočné jemný ako zamat, tak mu to nakoniec aj prischlo :)
Áno, je neskutočne jemný, mäkučký s úžasnou kombináciou chuti a nám chutil veľmi. Určite vyskúšajte, odporúčam a dajte vedieť dole do komentárov ako vám chutil :)





cesto:


100 g práškový cukor

150 g  Hera maslova 

250 g polohrubej múky

15 g kakaa

1 vajce

1/2 balička prášku do pečiva

vanilková esencia alebo 1 vanilkový cukor



1.
Z uvedených surovín spracujeme cesto.

2.
Cesto dáme na vymastený a múkou posypaný plech. 



Rukou, alebo silikónovým valčekom si cesto rovnomerne roztlačíme na celý plech, až po okraje a na cesto rozotrieme tvarohovú plnku. Veľkosť plechu je 34x25 cm.

3.
Pripravíme si tvarohovú plnku


tvarohová plnka:


1 mäkký tvaroh - 250 g (nie vo vaničke)

1 jemne hrudkovitý tvaroh - 250 g

1 kyslá smotana 200 ml (alebo namiesto kys. smotany použiť ešte jeden mäkký tvaroh 250 g)

2-3 lyžice práškového cukru

1 žĺtok

vanilková esencia alebo 1 vanilkový cukor

Všetko spolu vymiešame, dáme na cesto 



a rovnomerne rozotrieme.

4.
Pripravíme si druhé vrchné cesto


Vrchné piškótové cesto:



2 vajcia

150 g kryštálového cukru

4 lyžice vlažnej vody

150 ml oleja

70 g najemno nasekaných alebo pomletých vlašských orechov

200 g  polohrubej múky

1 prášok do pečiva

Vajcia s cukrom vymiešame do peny, postupne pridáme vodu a olej.  Ďalej pridáme orechy,



premiešame a nakoniec pridáme preosiatú múku s práškom do pečiva, dôkladne premiešame.



5.
Cesto nalejeme na tvarohovú plnku, zarovnáme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180°C asi 35 minút, treba to odsledovať, pretože každá rúra pečie inač.

8 komentárov:

  1. práve dopečený a musím opať napísať , že výborný......ďakujem za recept a čakám ďalší :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. je super, ja ho dnes idem robiť znova a do tvarohu davam višne :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dobrý deň ja by som Vás poprosila o preposlanie receptu ... ak je to možné

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Recept si môžte vytlačiť stlačením tlačítok ctrl + P

      Odstrániť
  4. Aka velkost plechu?

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.