Jednoduchá a rýchla varianta tradičných obľúbených šúľancov. Cesto je výborné a taktiež sa s ním aj výborne pracuje. Šúľance sú veľmi chutné, kyslosť tvarohu varením úplne zanikne, čo ja veľmi oceňujem a takto s opraženou strúhankou ich máme u nás najradšej :)
cesto:
250 g mäkký jemný tvaroh
200 g múky, miešam polohrubú a hladkú
1 vajce
soľ
na dokončenie po uvarení:
maslo
strúhanku
práškový cukor
postup:
1.
Z múky, tvarohu, vajíčka a soli vypracujeme cesto.
2.
Cesto si nakrájame na menšie diely, ktoré vyšúľame na hrúbku cca 1 cm a potom tento šúľok nakrájame na dĺžku asi 2 cm. Každý tento dielik ešte dlaňou prešúľame na tenší a dlhší šúľok.
3.
Šúľance varíme v slanej vode s trochou oleja asi 5 -7 minút.
4.
Medzitým si ešte na suchej panvici za stáleho miešania opražíme strúhanku.
5.
Uvarené šúľance polejeme roztopeným maslom, posypeme opraženou strúhankou a práškovým cukrom.
Skvely recept, dakujem za inspiraciu, vyskusam pre deticky :-) pekna obdoba tvarohovych guliciek
OdpovedaťOdstrániťŠúľance sú moje obľúbené jedlo a takto vylepšené tvarohom je vynikajúci nápad. Vyskúšam.
OdpovedaťOdstrániť