piatok 4. mája 2018

Jednoduchý ananásový zákusok



Fantastický, veľmi jemný a vláčny zákusok, ktorý nikdy nesklame. Jednoduchý a rýchly na prípravu, oplatí sa vyskúšať.



cesto:


3 vajcia

250 g kryštálového cukru

200 g hladkej múky

200 g polohrubej múky

0,5 dl oleja

1 prášok do pečiva

1 ananásový kompót  - 580 ml



postup:


1.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme šťavu z kompótu a olej. Poriadne prešľaháme a nakoniec pridáme preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva, dôkladne vymiešame.

2.
Cesto vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Na cesto poukladáme scedený ananás, ktorý som ešte nakrájala na menšie kúsky cca 1 cm.


3.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C asi 25 - 30 minút do ružova, aby sa dobre prepiekol.



4.
Necháme chvíľu vychladnúť cca 10 minút a koláč prevrátime. Stiahneme papier a necháme koláč vychladnúť aj zo spodku, aby sa nám nezaparil.

5.
Koláč po vychladnutí prevrátime naspäť a na vrch natrieme alebo pomocou cukrárského sáčku ( ozdobná špička č. 4) nastiekame plnku.



plnka:


2 x 250 ml 33% smotany na šľahanie, čiže pol litra

2 kopcovité lyžice práškového cukru 

2 stužovače do šľahačky

50 g kokosu



Smotany šľahám každú zvlášť, potom ich spojím.
Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.
Do vyšľahanéj šľahačky zľahka vmiešame kokos.

6.
Posypeme kokosom a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. 







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.