UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 4. mája 2018

Jednoduchý ananásový zákusok



Fantastický, veľmi jemný a vláčny zákusok, ktorý nikdy nesklame. Jednoduchý a rýchly na prípravu, oplatí sa vyskúšať.



cesto:


3 vajcia

250 g kryštálového cukru

200 g hladkej múky

200 g polohrubej múky

0,5 dl oleja

1 prášok do pečiva

1 ananásový kompót  - 580 ml



postup:


1.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme šťavu z kompótu a olej. Poriadne prešľaháme a nakoniec pridáme preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva, dôkladne vymiešame.

2.
Cesto vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Na cesto poukladáme scedený ananás, ktorý som ešte nakrájala na menšie kúsky cca 1 cm.


3.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C asi 25 - 30 minút do ružova, aby sa dobre prepiekol.



4.
Necháme chvíľu vychladnúť cca 10 minút a koláč prevrátime. Stiahneme papier a necháme koláč vychladnúť aj zo spodku, aby sa nám nezaparil.

5.
Koláč po vychladnutí prevrátime naspäť a na vrch natrieme alebo pomocou cukrárského sáčku ( ozdobná špička č. 4) nastiekame plnku.



plnka:


2 x 250 ml 33% smotany na šľahanie, čiže pol litra

2 kopcovité lyžice práškového cukru 

2 stužovače do šľahačky

50 g kokosu



Smotany šľahám každú zvlášť, potom ich spojím.
Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.
Do vyšľahanéj šľahačky zľahka vmiešame kokos.

6.
Posypeme kokosom a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. 







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.