UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

sobota 12. mája 2018

Linecký orechový koláč s ovocím



Krehučký koláč s úžasne jemnou chuťou vlašských orechov v kombinácií sviežej a šťavnatej chuti ovocia, ktorý máte hotový raz dva.





cesto:



400 g polohrubej múky

180 g práškový cukor

250 g Hery maslovej

4 žĺtky

1 prášok do pečiva

1 vanilkový cukor




postup:



1.
Z uvedených surovín spracujeme cesto.

                                                
2.
Cesto si rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu si dáme na vymastený a múkou posypaný plech. Rukou, alebo silikónovým valčekom si cesto rovnomerne roztlačíme na celý plech.
Cesto si môžte rozvaľkať aj na podložke a potom ho preniesť na plech, ale ja to tak nerobím. Veľkosť plechu je 36x26 cm.

Druhú polovicu cesta si zabalíme do fólie a dáme do mrazničky aspoň na 15-20 minút
(ešte si ho rozdelím na tri diely, skôr sa zamrazí a potom to aj rovnomernejšie nastrúham po tretinách na celú plochu), aby sa nám potom dobre strúhalo na orechovú plnku. 

 
3.
Medzitým pokiaľ nám druha polovica cesta stuhne si pripravíme orechovú plnku.



orechová plnka:



4 bielky

150 g práškového cukru

200 g mletých vlašských orechov

1 väčší broskyňový kompót


Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom do tuha a pridáme orechy. 


Jemne a dôkladne premiešame.

4.
Plnku dáme na pripravené cesto 


a rovnomerne rozotrieme.

5.
Na rovnomerne rozotretú plnku dáme scedené zavárané broskyne, trocha ich vtlačíme do plnky a stierkou ešte zarovnáme.


6.
Na zarovnanú plnku nastrúhame hrubým strúhadlom, stuhnutú druhú polovicu cesta.

7.

Pečieme pri teplote 180°C asi 35-40 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.