piatok 13. apríla 2018

Perníkový mrežovník s tvarohom a ovocím





Krehučký koláč so šťavnatou tvarohovou plnkou a sviežou chuťou ovocia. 
Ak máte chuť na super chutný koláčik alebo čakáte návštevu, skúste tento jednoduchý mrežovník, určite si ho obľúbite.



cesto:



380 g polohrubej múky


20 g kakaa

150 g práškový cukor

200 g Hery maslovej

1 vajce

1 balíček kypriaceho perníkového prášku

1 vanilkový cukor




tvarohová plnka:



500 g mäkkého tvarohu


250 g hrudkového tvarohu

100 g práškového cukru

1 vajce

1 lyžica citrónovej šťavy

-----------------

ovocie - dala som zavárané mandarínky





postup:


1.
Z uvedených surovín na cesto spracujeme cesto. 



Tortovú formu o veľkosti 26 cm, vymastíme a vysypeme múkou.

2.
Cesto si rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu rukou rovnomerne roztlačíme na dno tortovej formy a ťaháme ho hore po okraj asi na výšku 4 cm. Hrúbka cesta by mala byť cca 0,4 cm.


3.
Pripravíme si plnku. Všetky suroviny okrem bielka 



spolu zmiešame. Bielko vyšľaháme zvlášť do tuha, pridáme do plnky



zľahka a dôkladne premiešame.

4.
Na cesto rozotrieme pripravenú tvarohovú plnku


5.
Na plnku poukladáme ovocie.


6.
Z druhej polovice cesta si našúľame pásiky, hrubé asi 1 centimeter a ukladáme na plnku.


7.
Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180°C asi 40-45 minút.


2 komentáre:

  1. je fantastický, dnes som vyskúšala... nepoužila som mandarínky, mala som červené ríbezle v mrazáku, tak som použila tie... skvelý recept!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem za komentár, som rada že koláčik chutil, ano ovocie sa dá použiť hocijaké, piekla som už aj s ananásom a úžasný je aj s čerstvými jahodami.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.