UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 21. augusta 2015

Kuracie špízy pečené na zemiakoch


Jednoduchý recept na skvelé jedlo, pripravene v jednom pekáči.


700 g kuracie mäso
2 - 3 cibule
2 farebné papriky
1 väčšia klobása
8-10 menších paradajok
olej - množstvo asi toľko, aby bolo mäso prikryté
koreniny - soľ, grilovacie korenie, korenie na pečené kura, provensálske korenie - korenie si môžte prispôsobiť aj podľa vlastnej chuti

zemiaky

recept je na 6 -7 špízov

1.
Mäso si nakrájame na väčšie kúsky.
V mise si pripravíme marinádu z oleja a korenín. Nakrájané mäso si dáme do oleja a marinujeme aspoň 4 hodiny, najlepšie cez noc. 
2.
Zeleniny si nakrájame na väčšie kúsky. Polovice paradajok som dávala len na začiatok a koniec špízu.
Odležané mäso si napicháme na ihlice, striedavo so zeleninou a klobáskou. Olej z marinády si necháme, polejeme ním špízy počas pečenia.
Namiesto papriky môžme použiť aj cuketu a namiesto klobásky slaninku, fantázii sa medze nekladú.

3.
Zemiaky si očistíme, nakrájame na mesiačiky, dáme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie a medzi zemiaky, môžme poukladať aj zvyšné paradajky a cibuľu. Zemiaky trocha osolíme a orascujeme.
Na pripravené zemiaky poukladáme pripravené špízy.
4.
Pekáč zakryjeme alobalom a dáme piecť na 25 minút pri teplote 220-240 °C.
Potom alobal odoberieme, špízy polejeme zvyšnou marinádou a odokryte pečieme ďalších 25 minút.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.