Jednoduchý recept na skvelé jedlo, pripravene v jednom pekáči.
700 g kuracie mäso
2 - 3 cibule
2 farebné papriky
1 väčšia klobása
8-10 menších paradajok
olej - množstvo asi toľko, aby bolo mäso prikryté
koreniny - soľ, grilovacie korenie, korenie na pečené kura, provensálske korenie - korenie si môžte prispôsobiť aj podľa vlastnej chuti
zemiaky
recept je na 6 -7 špízov
recept je na 6 -7 špízov
1.
Mäso si nakrájame na väčšie kúsky.
V mise si pripravíme marinádu z oleja a korenín. Nakrájané mäso si dáme do oleja a marinujeme aspoň 4 hodiny, najlepšie cez noc.
2.
Zeleniny si nakrájame na väčšie kúsky. Polovice paradajok som dávala len na začiatok a koniec špízu.
Odležané mäso si napicháme na ihlice, striedavo so zeleninou a klobáskou. Olej z marinády si necháme, polejeme ním špízy počas pečenia.
Namiesto papriky môžme použiť aj cuketu a namiesto klobásky slaninku, fantázii sa medze nekladú.
3.
Zemiaky si očistíme, nakrájame na mesiačiky, dáme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie a medzi zemiaky, môžme poukladať aj zvyšné paradajky a cibuľu. Zemiaky trocha osolíme a orascujeme.
Na pripravené zemiaky poukladáme pripravené špízy.
4.
Pekáč zakryjeme alobalom a dáme piecť na 25 minút pri teplote 220-240 °C.
Potom alobal odoberieme, špízy polejeme zvyšnou marinádou a odokryte pečieme ďalších 25 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.