Výborný, jemný a krehký zákusok, ktorý sa rozplýva na jazyku.
Sú recepty zákuskov, ktoré idú z generácie na generáciu a tieto rezy patria jednoznačne medzi ne, pretože sú jemné, krehké, veľmi chutné, jednoduché, nenáročné na prípravu a trvácne.
Určite ich poznáte, na internete som našla veľmi veľa trocha odlišných receptov, lebo každý si ich prispôsobuje podľa seba a tento je ten môj. Pripraviť sa dajú v dvoch verziách a to ako kokosové alebo orechové, stačí vymeniť v recepte kokos za orechy.
cesto:Sú recepty zákuskov, ktoré idú z generácie na generáciu a tieto rezy patria jednoznačne medzi ne, pretože sú jemné, krehké, veľmi chutné, jednoduché, nenáročné na prípravu a trvácne.
Určite ich poznáte, na internete som našla veľmi veľa trocha odlišných receptov, lebo každý si ich prispôsobuje podľa seba a tento je ten môj. Pripraviť sa dajú v dvoch verziách a to ako kokosové alebo orechové, stačí vymeniť v recepte kokos za orechy.
400 g hladkej múky
140 g práškového cukru
10 g prášku do pečiva
5 vaječné žĺtka
250 g masla alebo Hery, zmäknuté
džem na potretie
1.
S týchto surovín, okrem džemu si vypracujeme cesto.
2.
Cesto si preložíme na vymastený a múkou posypaný plech. Rukou alebo silikónovým valčekom si cesto rovnomerne roztlačíme na celý plech. Cesto si môžte aj rozvaľkať na podložke a potom ho preniesť na plech, ale ja to tak nerobím. Veľkosť plechu je 35x23 cm.
3.
Cesto si natrieme džemom, ktorým nešetríme.
4.
Pripravíme si snehové cesto.sneh:
5 vaječné bielka
200 g práškového cukru
200 g strúhaných vlašských orechov
5.
Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme polovicu cukru, prešľaháme a pridáme druhú polovicu cukru. Vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého prisypeme nastrúhané orechy, jemne stierkou premiešame. Toto snehové cesto navrstvíme na džem
a rovnomerne zahladíme stierkou alebo nožíkom.
6.
Takto pripravený koláč pečieme pri teplote 180°C 15 minút, potom teplotu znížime na 170°C a pečieme ešte ďalších asi 15 minút, pokiaľ povrch snehového cesta chytí ružový nádych.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.