UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

streda 5. augusta 2015

Londýnske rezy - orechové


Výborný, jemný a krehký zákusok, ktorý sa rozplýva na jazyku. 
Sú recepty zákuskov, ktoré idú z generácie na generáciu a tieto rezy patria jednoznačne medzi ne, pretože sú jemné, krehké, veľmi chutné, jednoduché, nenáročné na prípravu a trvácne. 
Určite ich poznáte, na internete som našla veľmi veľa trocha odlišných receptov, lebo každý si ich prispôsobuje podľa seba a tento je ten môj. Pripraviť sa dajú v dvoch verziách a to ako kokosové alebo orechové, stačí vymeniť v recepte kokos za orechy.



cesto:

400 g hladkej múky
140 g práškového cukru
10 g prášku do pečiva
5  vaječné žĺtka
250 g masla alebo Hery, zmäknuté
džem na potretie



1.
S týchto surovín, okrem džemu si vypracujeme cesto.
2.
Cesto si preložíme na vymastený a múkou posypaný plech. Rukou alebo silikónovým valčekom si cesto rovnomerne roztlačíme na celý plech. Cesto si môžte aj rozvaľkať na podložke a potom ho preniesť na plech, ale ja to tak nerobím. Veľkosť plechu je 35x23 cm.
3.
Cesto si natrieme džemom, ktorým nešetríme.

4.
Pripravíme si snehové cesto.


sneh: 

5 vaječné bielka
200 g práškového cukru
200 g strúhaných vlašských orechov

5.
Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme polovicu cukru, prešľaháme a pridáme druhú polovicu cukru. Vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého prisypeme nastrúhané orechy, jemne stierkou premiešame. Toto snehové cesto navrstvíme na džem
a rovnomerne zahladíme stierkou alebo nožíkom.
6.
Takto pripravený koláč pečieme pri teplote 180°C 15 minút, potom teplotu znížime na 170°C a pečieme ešte ďalších asi 15 minút, pokiaľ povrch snehového cesta chytí ružový nádych.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.