UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 14. augusta 2015

Sacherové rezy so šľahačkou



Toto sacherové cesto úplne zbožňujem. Kedže do neho nejde prášok do pečiva tak nikdy neoschne, je vláčne, jemné a trvácne. Originál sacherový rez sa na povrchu polieva čokoládovou polevou, no mi ho máme radšej takto so šľahačkou.



cesto:

7 bielka

210 g kryštálového cukru
6 žĺtky
100 ml (1 dl) oleja
90 g hladkej múky
50 g hrubej múky
50 g kakaa


Bielka s cukrom vyšľaháme na veľmi tuhý sneh.


Žĺtky vymiešame s olejom.


Do vyšľahaných bielkov, pridáme vymiešané žĺtky a jemne ale dôkladne premiešame.



Do toho po častiach pridáme preosiatu múku, ktorú sme si zmiešali s kakaom.


Cesto vylejeme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie.

Počas pečenia sa zvykne stred cesta zdvihnúť, takže asi po 15 minútach pečenia otvoríme rúru a cesto v strede niečím pichneme, aby pekne spadlo a necháme ďalej piecť.

Veľkosť plechu je 35 x 24 cm.


Pečieme pri teplote 180-190°C asi 30-35 minút.

Prášok do pečiva do tohto cesta neide.


Na plnenie budeme potrebovať :

džem
2 x 250 ml šľahačkové smotany 33%
2 lyžice práškového cukru 
2 stužovače na šľahanie

1.

Po upečení a vychladnutí si korpus prerežeme na dva diely,  jeden diel natrieme poriadnou vrstvou džemu výraznej chuti a prikryjeme ho druhou častou cesta.
2.
Vyšľaháme si smotany a šľahačku navrstvíme na vrch koláča.
Čiže 2 x 250 ml  33% smotany 
2 kopcovité lyžice práškového cukru
2 stužovače do šľahačky

Smotany šľahám každú zvlášť, potom ich spojím a natriem na koláč.

Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.


3.
Koláč dáme vychladiť a pokrájame ho na trojuholníky alebo obdlžníky.







4 komentáre:

  1. tie sacherové rezy sú krásne a tiež robievam, ale ako tortu, lebo dcérka si ju vždy želá na narodeniny :) Ako rezy som ich ešte nerobila, vďaka za lákavú inšpiráciu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem Ywet za pekný komentár, sacher tortu tiež robievam, pretože ju máme tiež veľmi radi je rýchla a výborná, len natrieť džemom a čokoládou, aj keď ju na blogu nemám tak určite sa ju chystám najbližšie nafotiť, no chcela som skúsiť rezy, tak som cesto trocha prispôsobila na rozmer plechu, pridala šľahačku a rezy boli naozaj výborné

      Odstrániť
    2. Moesto hrukej muky mozem pouzit detsku krupicu? Dakujem

      Odstrániť
  2. Aj tento koláčik je svetovo famózny a ukážkovo úžasný!
    Mária,aké kakao ste použili alebo pouzivate?moje holandské kakao ten korpus tak nezafarbilo...

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.