Toto sacherové cesto úplne zbožňujem. Kedže do neho nejde prášok do pečiva tak nikdy neoschne, je vláčne, jemné a trvácne. Originál sacherový rez sa na povrchu polieva čokoládovou polevou, no mi ho máme radšej takto so šľahačkou.
cesto:
7 bielka
210 g kryštálového cukru
6 žĺtky
100 ml (1 dl) oleja
90 g hladkej múky
50 g hrubej múky
50 g kakaa
Bielka s cukrom vyšľaháme na veľmi tuhý sneh.
Žĺtky vymiešame s olejom.
Do vyšľahaných bielkov, pridáme vymiešané žĺtky a jemne ale dôkladne premiešame.
Do toho po častiach pridáme preosiatu múku, ktorú sme si zmiešali s kakaom.
Cesto vylejeme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie.
Počas pečenia sa zvykne stred cesta zdvihnúť, takže asi po 15 minútach pečenia otvoríme rúru a cesto v strede niečím pichneme, aby pekne spadlo a necháme ďalej piecť.
Veľkosť plechu je 35 x 24 cm.
Pečieme pri teplote 180-190°C asi 30-35 minút.
Prášok do pečiva do tohto cesta neide.
Na plnenie budeme potrebovať :
džem
2 x 250 ml šľahačkové smotany 33%
2 lyžice práškového cukru
2 stužovače na šľahanie
1.
Po upečení a vychladnutí si korpus prerežeme na dva diely, jeden diel natrieme poriadnou vrstvou džemu výraznej chuti a prikryjeme ho druhou častou cesta.
2 stužovače do šľahačky
Smotany šľahám každú zvlášť, potom ich spojím a natriem na koláč.
Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.
3.
Koláč dáme vychladiť a pokrájame ho na trojuholníky alebo obdlžníky.
7 bielka
210 g kryštálového cukru
6 žĺtky
100 ml (1 dl) oleja
90 g hladkej múky
50 g hrubej múky
50 g kakaa
Bielka s cukrom vyšľaháme na veľmi tuhý sneh.
Žĺtky vymiešame s olejom.
Do vyšľahaných bielkov, pridáme vymiešané žĺtky a jemne ale dôkladne premiešame.
Do toho po častiach pridáme preosiatu múku, ktorú sme si zmiešali s kakaom.
Cesto vylejeme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie.
Počas pečenia sa zvykne stred cesta zdvihnúť, takže asi po 15 minútach pečenia otvoríme rúru a cesto v strede niečím pichneme, aby pekne spadlo a necháme ďalej piecť.
Veľkosť plechu je 35 x 24 cm.
Pečieme pri teplote 180-190°C asi 30-35 minút.
Prášok do pečiva do tohto cesta neide.
Na plnenie budeme potrebovať :
džem
2 x 250 ml šľahačkové smotany 33%
2 lyžice práškového cukru
2 stužovače na šľahanie
1.
Po upečení a vychladnutí si korpus prerežeme na dva diely, jeden diel natrieme poriadnou vrstvou džemu výraznej chuti a prikryjeme ho druhou častou cesta.
2.
Vyšľaháme si smotany a šľahačku navrstvíme na vrch koláča.
Čiže 2 x 250 ml 33% smotany
2 kopcovité lyžice práškového cukru2 stužovače do šľahačky
Smotany šľahám každú zvlášť, potom ich spojím a natriem na koláč.
Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.
3.
Koláč dáme vychladiť a pokrájame ho na trojuholníky alebo obdlžníky.
tie sacherové rezy sú krásne a tiež robievam, ale ako tortu, lebo dcérka si ju vždy želá na narodeniny :) Ako rezy som ich ešte nerobila, vďaka za lákavú inšpiráciu :)
OdpovedaťOdstrániťďakujem Ywet za pekný komentár, sacher tortu tiež robievam, pretože ju máme tiež veľmi radi je rýchla a výborná, len natrieť džemom a čokoládou, aj keď ju na blogu nemám tak určite sa ju chystám najbližšie nafotiť, no chcela som skúsiť rezy, tak som cesto trocha prispôsobila na rozmer plechu, pridala šľahačku a rezy boli naozaj výborné
OdstrániťMoesto hrukej muky mozem pouzit detsku krupicu? Dakujem
OdstrániťAj tento koláčik je svetovo famózny a ukážkovo úžasný!
OdpovedaťOdstrániťMária,aké kakao ste použili alebo pouzivate?moje holandské kakao ten korpus tak nezafarbilo...