utorok, 18. augusta 2015

Jemný perník s ovocím



Tento jemný a šťavnatý perník pečiem už dlhé roky a to dosť často, pretože je úžasný.  V lete takto s akýmkoľvek ovocím a v zime namiesto ovocia nasypem do cesta nasekané orechy s nejakým sušeným ovocím.




cesto:



3 vajcia

300 g práškového cukru

300 ml mlieka

300 g hladkej múky

150 ml oleja

3 lyžičky džemu

2 lyžice kakaa

1 perníkový prášok kypriaci

ovocie, ja som dala zavárané broskyne ale použiť môžete akékoľvek iné zavárané alebo sezónne čerstvé ovocie

veľkosť plechu 35x24 cm



postup:




1. 
Vajcia vyšľaháme s cukrom, potom pridáme mlieko,olej a džem. Do toho prisypávame všetky suché prísady (múka, kakao, sóda, prášok do perníka),ktoré sme si zmiešali v druhej mise a preosiali. Všetko dôkladne premiešame.

2.
Cesto vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech. Na vrch cesta poukladáme nakrájané odkvapkané broskyne.

3.
Pečieme pri teplote 180°C asi 25- 30 minút.

4. 
Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Ak to robím bez ovocia len so sekanými orechmi, tak povrch hneď po upečení ešte za horúca potriem džemom a nastrúham naň čokoládu.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.