UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

utorok 18. augusta 2015

Jemný perník s ovocím



Tento jemný a šťavnatý perník pečiem už dlhé roky a to dosť často, pretože je úžasný.  V lete takto s akýmkoľvek ovocím a v zime namiesto ovocia nasypem do cesta nasekané orechy s nejakým sušeným ovocím.




cesto:



3 vajcia

300 g práškového cukru

300 ml mlieka

300 g hladkej múky

150 ml oleja

3 lyžičky džemu

2 lyžice kakaa

1 perníkový prášok kypriaci

ovocie, ja som dala zavárané broskyne ale použiť môžete akékoľvek iné zavárané alebo sezónne čerstvé ovocie

veľkosť plechu 35x24 cm



postup:




1. 
Vajcia vyšľaháme s cukrom, potom pridáme mlieko,olej a džem. Do toho prisypávame všetky suché prísady (múka, kakao, prášok do perníka),ktoré sme si zmiešali v druhej mise a preosiali. Všetko dôkladne premiešame.

2.
Cesto vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech. Na vrch cesta poukladáme nakrájané odkvapkané broskyne.


3.
Pečieme pri teplote 180°C asi 25- 30 minút.

4. 
Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Ak to robím bez ovocia len so sekanými orechmi, tak povrch hneď po upečení ešte za horúca potriem džemom a nastrúham naň čokoládu.



3 komentáre:

  1. Dobrý deň, máte tu úžasné recepty, je tu veľa inšpirácie.
    Chcem upiecť tento váš perník - v postupe spomínate sódu, v rozpise surovín ale nie je. Je potrebná? Ak áno, koľko...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dobrý deň, sóda nieje potrebná, keď sa dá štipka nevadí, no ďakujem za upozornenie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak toto je najúžasnejší perník na svete. Spravila som ho s domácimi čerešňami deckám do školy po dlhej domácej karanténe a všetci sme sa šli potrhať za ním. Perník je úžasne nadýchaný,jemný ako pavučinka a po potretí vrchu čerešňovým džemom a posypaním postrúhanou čokoládou sa z toho stal doslova luxusný koláčik. Dokonca aj muž pochválil,ktorý koláče štandardne nejedava. Ďakujem za ďalší super recept 🥰

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.