UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

sobota 28. mája 2016

Makovo-banánový zákusok



Ak máte radi mak a banány, tak si určite upečte tento skvelý zákusok. Cesto je neskutočne vláčne, mäkkučké a takto vydrží naozaj dlho, čo ani nebude potrebné lebo je tak úžasný, že ho zjete rýchlosťou blesku. Recept je hrnčekový, čiže veľmi jednoduchý a zákusok máte raz dva hotový. Vrchnú plnku môžte pripraviť hocijakú, alebo cesto len posypať cukrom či poliať nejakou polevou.




potrebujeme:


3 vajcia

1 hrnček kryštálového cukru

50 ml oleja

1 kyslá smotana 200 g

3 banány strednej veľkosti, mäkšie, zrelšie

1 hrnček mletého maku

1 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky

1 prášok do pečiva

štipka soli


veľkosť hrnčeka je 2,5 dl



postup:


1.
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pokiaľ sa nám nerozpustí cukor.


2.
Za stáleho šľahania pridáme olej a kyslú smotanu.


3.
Po lyžiciach pridávame mletý mak a potom zamiešame najemno vidličkou popučené banány.



4.
Nakoniec pridáme preosiatú múku, zmiešanú s práškom do pečiva a soľou, dôkladne premiešame.




5.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút. Veľkosť plechu 36x26 cm.


6.
Po upečení a vychladnutí povrch potrieme šľahačkovou plnkou.

šľahačková plnka:

2 x 250 ml  33% smotany, čiže pol litra
2 kopcovité lyžice práškového cukru
2 stužovače do šľahačky

Smotany šľahám každú zvlášť, potom ich spojím a natriem na koláč.

Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.



7.
Šľahačku zahladíme a povrch môžme ešte pokvapkať čokoládou.



2 komentáre:

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.