Neskutočne jemný, mäkučký, šťavnatý koláč s osviežujúcou chuťou malín. Nenáročný na prípravu, čiže veľmi rýchlo pripravený ale bohužiaľ aj veľmi rýchlo zjedený, chutiť bude naozaj každému :)
Spodné cesto:
250 g polohruba múka
100 g práškový cukor
125 g Hera maslova alebo maslo
1 vajce
1/2 balička práškok do pečiva
1 vanilkový cukor
Z uvedených surovín spracujeme cesto.
Tvarohová plnka:
500 g hrudkového jemného tvarohu
250 g mäkkého tvarohu
100 g kyslej smotany
1 žĺtok
100 g práškového cukru
Všetko spolu premiešame.
Vrchné piškótové cesto:
4 vajcia
4 lyžíc kryštálového cukru
7 lyžíc polohrubej múky
2 lyžice vlažnej vody
1 prášok do pečiva
Žĺtka s cukrom vymiešame do peny a zľahka primiešame vyšľahané bielka. Nakoniec pridáme preosiatú múku s práškom do pečiva vlažnú vodu a dôkladne premiešame.
Postup:
1.
Plech o veľkosti 36x24 cm, vymastíme a vysypeme múkou.
2.
Spodné cesto si dáme na plech
a rukou rovnomerne roztlačíme.
3.
Na cesto dáme tvarohovú plnku
a pekne ju rozotrieme. Na tvarohovú plnku poukladáme maliny.
4.
Na takto pripravenú plnku nalejeme piškótové cesto a povrch zarovnáme.
5.
Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180°C asi 35 - 40 minút.
6.
Po upečení a vychladnutí môžme posypať práškovým cukrom alebo pokvapkať čokoládou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.