UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 9. septembra 2016

Jemný tvarohový koláč s malinami



Neskutočne jemný, mäkučký, šťavnatý koláč s osviežujúcou chuťou malín. Nenáročný na prípravu, čiže veľmi rýchlo pripravený ale bohužiaľ aj veľmi rýchlo zjedený, chutiť bude naozaj každému :)



Spodné cesto:



250 g polohruba múka


100 g práškový cukor


125 g Hera maslova alebo maslo 


1 vajce


1/2 balička práškok do pečiva


1 vanilkový cukor



Z uvedených surovín spracujeme cesto.




Tvarohová plnka:




500 g 
hrudkového jemného tvarohu


250 g mäkkého tvarohu 


100 g kyslej smotany


1 žĺtok


100 g práškového cukru




Všetko spolu premiešame. 



Vrchné piškótové cesto:



4 vajcia


4 lyžíc kryštálového cukru


7 lyžíc polohrubej múky


2 lyžice vlažnej vody


1 prášok do pečiva



Žĺtka s cukrom vymiešame do peny a zľahka primiešame vyšľahané bielka. Nakoniec pridáme preosiatú múku s práškom do pečiva vlažnú vodu a dôkladne premiešame.




Postup:



1.

Plech o veľkosti 36x24 cm, vymastíme a vysypeme múkou.

2.

Spodné cesto si dáme na plech



a rukou rovnomerne roztlačíme.



3.
Na cesto dáme tvarohovú plnku 



 a pekne ju rozotrieme. Na tvarohovú plnku poukladáme maliny.


4.
Na takto pripravenú plnku nalejeme piškótové cesto a povrch zarovnáme.



5.
Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180°C asi 35 - 40 minút.

6.
Po upečení a vychladnutí môžme posypať práškovým cukrom alebo pokvapkať čokoládou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.