piatok, 9. septembra 2016

Jemný tvarohový koláč s malinami



Neskutočne jemný, mäkučký, šťavnatý koláč s osviežujúcou chuťou malín. Nenáročný na prípravu, čiže veľmi rýchlo pripravený ale bohužiaľ aj veľmi rýchlo zjedený, chutiť bude naozaj každému :)



Spodné cesto:



250 g polohruba múka


100 g práškový cukor


125 g Hera maslova alebo maslo 


1 vajce


1/2 balička práškok do pečiva


1 vanilkový cukor



Z uvedených surovín spracujeme cesto.




Tvarohová plnka:




500 g 
hrudkového jemného tvarohu


250 g mäkkého tvarohu 


100 g kyslej smotany


1 žĺtok


100 g práškového cukru




Všetko spolu premiešame. 



Vrchné piškótové cesto:



4 vajcia


4 lyžíc kryštálového cukru


7 lyžíc polohrubej múky


2 lyžice vlažnej vody


1 prášok do pečiva



Žĺtka s cukrom vymiešame do peny a zľahka primiešame vyšľahané bielka. Nakoniec pridáme preosiatú múku s práškom do pečiva vlažnú vodu a dôkladne premiešame.




Postup:



1.

Plech o veľkosti 36x24 cm, vymastíme a vysypeme múkou.

2.

Spodné cesto si dáme na plech



a rukou rovnomerne roztlačíme.



3.
Na cesto dáme tvarohovú plnku 



 a pekne ju rozotrieme. Na tvarohovú plnku poukladáme maliny.


4.
Na takto pripravenú plnku nalejeme piškótové cesto a povrch zarovnáme.



5.
Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180°C asi 35 - 40 minút.

6.
Po upečení a vychladnutí môžme posypať práškovým cukrom alebo pokvapkať čokoládou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.