Neskutočne šťavnatá roláda a to vďaka tavenému syru, ktorý si môžte ochutiť rôznymi bylinkami. Výborná je aj za studena a preto je vhodná na studené misy k slávnostnejším príležitostiam. Príprava nie je vôbec zložitá a roládka je naozaj veľmi jemná a chutná.
potrebujeme:
500 - 600 g mletého mäsa
2 vajcia
2 rohlíky, nie čerstvé
1 dl mlieka, možno aj trocha viac
cesnak, množstvo podľa chuti
soľ, čierne korenie, mletá červená paprika
na plnku 200 g taveného syra v črievku
bylinky podľa chuti, ja som dala pažítku a petržlenovú vňať
sušené paradajky, nemusia byť
postup:
1.
Do mletého mäsa pridáme soľ, korenie papriku, vajcia, roztlačený cesnak a premiešame.
2.
Rohlíky si pokrájame na malé kocky a zalejeme mliekom. Necháme trocha nasiaknuť a potom poriadne rukou vyžmýkame. Pridáme k mäsu
a dôkladne premiešame. Finta naozaj dobrého pečeného mletého mäsa je aj v tom, že mäso treba poriadne miesiť aspoň 4-5 minút, najlepšie rukou.
3.
Pripravíme si plnku. Syr si vytlačíme do misky pridáme nasekané bylinky a dôkladne premiešavame aby nám syr pekne zmäkol a lepšie sa natieral.
4.
Na pracovnú dosku si dáme alobal na ktorý si dáme mäsovú zmes, ktorú si mokrými rukami roztlačíme na obdĺžnik veľkosti cca 35 x 25 cm, ide to veľmi ľahko.
5.
Na mäso si malou lyžičkou ukladáme malé kôpky pripraveného syra a vidličkou alebo mokrou rukou ju pekne rozotrieme. Do okrajou nedávame, stačí keď vám to vyjde aspoň na polovicu. Na okraj dáme sušené paradajky
a roládu pomocou alobalu pekne stočíme, ide to ľahko netreba sa toho báť.
6.
Keď máme roládu stočenú, alobal si potrieme olejom
a zabalíme ju. Obalíme ju ešte jednou vrstvou alobalu,
okraje zahneme a pritlačíme.
7.
Roládu dáme na hlboký plech, podlejeme dvomi šálkami vody
a takto zabalenú pečieme 45 minút pri 200°C. Potom roládu rozbalíme
a rozbalenú zapekáme ešte 25 minút.
Odskusane je to famoooozne ������
OdpovedaťOdstrániťĎakujem, nesmierne ma teší že vám chutilo ;)
Odstrániť