UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 16. septembra 2016

Šťavnatá roláda z mletého mäsa


Neskutočne šťavnatá roláda a to vďaka tavenému syru, ktorý si môžte ochutiť rôznymi bylinkami. Výborná je aj za studena a preto je vhodná na studené misy k slávnostnejším príležitostiam. Príprava nie je vôbec zložitá a roládka je naozaj veľmi jemná a chutná.






potrebujeme:


500 - 600 g mletého mäsa

2 vajcia

2 rohlíky, nie čerstvé

1 dl mlieka, možno aj trocha viac

cesnak, množstvo podľa chuti

soľ, čierne korenie, mletá červená paprika

na plnku 200 g taveného syra v črievku 

bylinky podľa chuti, ja som dala pažítku a petržlenovú vňať

sušené paradajky, nemusia byť 



postup:


1.
Do mletého mäsa pridáme soľ, korenie papriku, vajcia, roztlačený cesnak a premiešame.

2.
Rohlíky si pokrájame na malé kocky a zalejeme mliekom. Necháme trocha nasiaknuť  a potom poriadne rukou vyžmýkame. Pridáme k mäsu



a dôkladne premiešame. Finta naozaj dobrého pečeného mletého mäsa je aj v tom, že mäso treba poriadne miesiť aspoň 4-5 minút, najlepšie rukou.

3.
Pripravíme si plnku. Syr si vytlačíme do misky pridáme nasekané bylinky a dôkladne premiešavame aby nám syr pekne zmäkol a lepšie sa natieral.




4.
Na pracovnú dosku si dáme alobal na ktorý si dáme mäsovú zmes, ktorú si mokrými rukami roztlačíme na obdĺžnik veľkosti cca 35 x 25 cm, ide to veľmi ľahko.

5.
Na mäso si malou lyžičkou ukladáme malé kôpky pripraveného syra a vidličkou alebo mokrou rukou ju pekne rozotrieme. Do okrajou nedávame, stačí keď vám to vyjde aspoň na polovicu. Na okraj dáme sušené paradajky




 a roládu pomocou alobalu pekne stočíme, ide to ľahko netreba sa toho báť.



6. 
Keď máme roládu stočenú, alobal si potrieme olejom



a zabalíme ju. Obalíme ju ešte jednou vrstvou alobalu,



okraje zahneme a pritlačíme.

7.
Roládu dáme na hlboký plech, podlejeme dvomi šálkami vody



a takto zabalenú pečieme 45 minút pri 200°C. Potom roládu rozbalíme 



a rozbalenú zapekáme ešte 25 minút.


2 komentáre:

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.