sobota, 27. augusta 2016

Šťavnatý kurací rezeň so syrom ( Hrbaté rezne )




Šťavnaté a veľmi chutné rezne. 
Syr zaručí na rezni úžasný obal a majonéza mu dodá šťavnatosť a jemnosť. Recept je rýchly, nenáročný na prípravu a výsledok stojí naozaj zato :)




500 g kuracie mäso

2 vajcia

2 lyžice solamylu alebo zeamylu (zemiakový alebo kukuričný škrob)

2 lyžice majonézy

200 g eidam 45% 

soľ

korenie, provensálske korenie alebo podľa chuti



1.
Kuracie mäso si pokrájame na malé 1 až 1,5 cm kocky.

2.
Vajcia si vymiešame so škrobom a majonézou, pridáme soľ a korenie. So soľou opatrne, lebo syr je slaný a taktiež majonéza.

3.
Ďalej pridáme pokrájané mäso a nakoniec na hrubšom strúhadle nastrúhaný syr. 



Dôkladne premiešame a necháme na pár hodín odležať.

4.
Po pár hodinách (ja ich marinujem asi 4 hodiny) tvoríme zo zmesi rezne, najlepšie mokrou rukou. Rezne vyprážame zvoľna na strednom plameni do zlata.



4 komentáre:

  1. Mária, díky za tenhle recept. Už dva měsíce jsem nedělala klasické kuřecí řízky, protože rodina si oblíbila tuhle úpravu. Takže kromě moučníků, kterých podle vašich receptů peču hodně, i tenhle jsem zařadila do oblíbených :-) Zdena Chalupová

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zdena, ja vám ďakujem za milý komentár, veľmi ma teší že som vás inšpirovala a rodinke chutí :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. dobry den
    prosim je mozne nahradit majonezu ,napr.kyslou smotanou,alebo bielym jogurtom? Rezniky sa uz v nicom neobaluju? dakujem za odpoved
    Sandra


    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Grilazka, nemám vyskúšané takže neviem. Druhá otázka - nie už sa to neobaľuje.

      Odstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.