UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

sobota 27. augusta 2016

Šťavnatý kurací rezeň so syrom ( Hrbaté rezne )




Šťavnaté a veľmi chutné rezne. 
Syr zaručí na rezni úžasný obal a majonéza mu dodá šťavnatosť a jemnosť. Recept je rýchly, nenáročný na prípravu a výsledok stojí naozaj zato :)




500 g kuracie mäso

2 vajcia

2 lyžice solamylu alebo zeamylu (zemiakový alebo kukuričný škrob)

2 lyžice majonézy

200 g eidam 45% 

soľ

korenie, provensálske korenie alebo podľa chuti



1.
Kuracie mäso si pokrájame na malé 1 až 1,5 cm kocky.

2.
Vajcia si vymiešame so škrobom a majonézou, pridáme soľ a korenie. So soľou opatrne, lebo syr je slaný a taktiež majonéza.

3.
Ďalej pridáme pokrájané mäso a nakoniec na hrubšom strúhadle nastrúhaný syr. 



Dôkladne premiešame a necháme na pár hodín odležať.

4.
Po pár hodinách (ja ich marinujem asi 4 hodiny) tvoríme zo zmesi rezne, najlepšie mokrou rukou. Rezne vyprážame zvoľna na strednom plameni do zlata.



5 komentárov:

  1. Mária, díky za tenhle recept. Už dva měsíce jsem nedělala klasické kuřecí řízky, protože rodina si oblíbila tuhle úpravu. Takže kromě moučníků, kterých podle vašich receptů peču hodně, i tenhle jsem zařadila do oblíbených :-) Zdena Chalupová

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zdena, ja vám ďakujem za milý komentár, veľmi ma teší že som vás inšpirovala a rodinke chutí :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. dobry den
    prosim je mozne nahradit majonezu ,napr.kyslou smotanou,alebo bielym jogurtom? Rezniky sa uz v nicom neobaluju? dakujem za odpoved
    Sandra


    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Grilazka, nemám vyskúšané takže neviem. Druhá otázka - nie už sa to neobaľuje.

      Odstrániť
  4. Vyzkoušené a moc dobré,děkuji za recept

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.