Šťavnaté a veľmi chutné rezne.
Syr zaručí na rezni úžasný obal a majonéza mu dodá šťavnatosť a jemnosť. Recept je rýchly, nenáročný na prípravu a výsledok stojí naozaj zato :)
500 g kuracie mäso
2 vajcia
2 lyžice solamylu alebo zeamylu (zemiakový alebo kukuričný škrob)
2 lyžice majonézy
200 g eidam 45%
soľ
korenie, provensálske korenie alebo podľa chuti
1.
Kuracie mäso si pokrájame na malé 1 až 1,5 cm kocky.
2.
Vajcia si vymiešame so škrobom a majonézou, pridáme soľ a korenie. So soľou opatrne, lebo syr je slaný a taktiež majonéza.
3.
Ďalej pridáme pokrájané mäso a nakoniec na hrubšom strúhadle nastrúhaný syr.
Dôkladne premiešame a necháme na pár hodín odležať.
4.
Po pár hodinách (ja ich marinujem asi 4 hodiny) tvoríme zo zmesi rezne, najlepšie mokrou rukou. Rezne vyprážame zvoľna na strednom plameni do zlata.
Mária, díky za tenhle recept. Už dva měsíce jsem nedělala klasické kuřecí řízky, protože rodina si oblíbila tuhle úpravu. Takže kromě moučníků, kterých podle vašich receptů peču hodně, i tenhle jsem zařadila do oblíbených :-) Zdena Chalupová
OdpovedaťOdstrániťZdena, ja vám ďakujem za milý komentár, veľmi ma teší že som vás inšpirovala a rodinke chutí :)
OdpovedaťOdstrániťdobry den
OdpovedaťOdstrániťprosim je mozne nahradit majonezu ,napr.kyslou smotanou,alebo bielym jogurtom? Rezniky sa uz v nicom neobaluju? dakujem za odpoved
Sandra
Ahoj Grilazka, nemám vyskúšané takže neviem. Druhá otázka - nie už sa to neobaľuje.
OdstrániťVyzkoušené a moc dobré,děkuji za recept
OdpovedaťOdstrániť