piatok, 27. januára 2017

Mrkvový koláč




Najlepší mrkvový koláč aký som kedy jedla, neskutočne vláčny s úžasne jemnou chuťou. Jednoduchý, nenáročný na prípravu a s takouto srdiečkovou aplikáciou ním môžte prekvapiť svoju lásku, či už na Valentína alebo na akýkoľvek milí sviatok :)
Super na ňom je aj to, že na druhý deň je rovnako výborný a možno aj lepší, takže si ho môžte upiecť aj deň vopred.



cesto:


3 vajcia

150 g práškový cukor

 1 vanilkový cukor

100 ml oleja

50 ml mlieka

300 g mrkva

200 g hladká múka

50 g polohrubá múka

1 prášok do pečiva

citrónová kôra

pár kvapiek citrónovej šťavy



postup:



1.
Mrkvu si nastrúhame na jemnom strúhadle.




2.
Žĺtka vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme olej a mlieko.

3.
Keď to máme dostatočne vymiešané pridáme nastrúhanú mrkvu, citrónovú kôru aj šťavu, premiešame a pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, znova dôkladne premiešame.

4.
Nakoniec zľahka ale dôkladne primiešame vyšľahané bielky.

5.
Cesto vylejeme do tortovej formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie. Veľkosť formy je 25 cm.

6.
Pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút.

7.
Necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme cukrom.



4 komentáre:

  1. Dnes upečený,veľmi dobrý..odporúčam

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dnes jsem pekla a je výborný, nepřeslazený a vláčný :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ďakujem za vašu recenziu a som veľmi rada, že vám chutilo :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.