UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 3. februára 2017

Kurací závitok so slaninou plnený brokolicou



Ahojte priatelia,
dnes prinášam recept na výborné, veľmi chutné, šťavnaté a voňavé mäsko. Zeleninová šťava s vôňou a chuťou slaniny je neskutočná, naozaj odporúčam vyskúšať.
Podobný recept robievam aj z bravčového mäsa, ktorý ste už mohli vidieť na mojom blogu tu -   http://raspberrybrunette.blogspot.sk/2015/06/stavnate-bravcove-zavitky-s-brokolicou.html

Tento recept je na 6 porcií.



potrebujeme:



1 kg kuracie prsia

16 plátkov údenej slaniny

4 plátky tvrdého syra najlepšie 45%

brokolica, používam mrazenú asi tak 300 g

1 červenú papriku

1 cibuľu

rozmarín 

soľ, čierne korenie

olej

maslo



postup:


1.
Mäso si nakrojíme tak aby vznikol čo najväčší plátok (nakrojiť stredom a roztvoriť), veľmi mierne naklepeme len v tých najhrubších častiach.

2.
Osolíme, okoreníme, posypeme nasekaným rozmarínom a ukladáme najprv plátok slaniny, plátok syra, na menšie časti nakrájanú brokolicu, prúžky červenej papriky. Brokolicu nerozmrazujeme, dávam priamo z mrazáku, ona pekne pustí šťavu do mäska a to je potom úžasne šťavnaté. Mäso zvinieme, špáradlom prichytíme vrchnú a spodnú časť, stačí len takto pretože slaninka nám mäsko drží pekne pokope. Každý závitok obalíme plátkami slaniny 
a položíme na pekáč na ktorý sme dali olej.


3.
Takto pripravené závitky dáme zapiecť v odkrytom pekáči, do predhriatej rúry pri teplote 220°C na 15 minút.

4.
Po 15 minútach pekáč s mäsom vyberieme, mäso podlejeme vodou asi tak do 1/3 výšky mäsa, pridáme zvyšné kúsky brokolice, papriky a cibuľu nakrájanú na väčšie kusy.


Pekáč zakryjeme a pečieme pri teplote 200°C 25 minút.

5.
Po upečení si do nádoby zlejeme z pekáča šťavu so zeleninou, mäso dáme naspäť do rúry a odokryte zapečieme cca 5-10 minút.

6.
Do šťavy ktorú sme si zliali pridáme kúsok masla 


a trocha ešte povaríme.  Nakoniec ju rozmixujeme ponorným mixérom a môžme precediť cez sitko.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.