piatok, 3. februára 2017

Kurací závitok so slaninou plnený brokolicou



Ahojte priatelia,
dnes prinášam recept na výborné, veľmi chutné, šťavnaté a voňavé mäsko. Zeleninová šťava s vôňou a chuťou slaniny je neskutočná, naozaj odporúčam vyskúšať.
Podobný recept robievam aj z bravčového mäsa, ktorý ste už mohli vidieť na mojom blogu tu -   http://raspberrybrunette.blogspot.sk/2015/06/stavnate-bravcove-zavitky-s-brokolicou.html

Tento recept je na 6 porcií.



potrebujeme:



1 kg kuracie prsia

16 plátkov údenej slaniny

4 plátky tvrdého syra najlepšie 45%

brokolica, používam mrazenú asi tak 300 g

1 červenú papriku

1 cibuľu

rozmarín 

soľ, čierne korenie

olej

maslo



postup:


1.
Mäso si nakrojíme tak aby vznikol čo najväčší plátok (nakrojiť stredom a roztvoriť), veľmi mierne naklepeme len v tých najhrubších častiach.

2.
Osolíme, okoreníme, posypeme nasekaným rozmarínom a ukladáme najprv plátok slaniny, plátok syra, na menšie časti nakrájanú brokolicu, prúžky červenej papriky. Brokolicu nerozmrazujeme, dávam priamo z mrazáku, ona pekne pustí šťavu do mäska a to je potom úžasne šťavnaté. Mäso zvinieme, špáradlom prichytíme vrchnú a spodnú časť, stačí len takto pretože slaninka nám mäsko drží pekne pokope. Každý závitok obalíme plátkami slaniny 
a položíme na pekáč na ktorý sme dali olej.


3.
Takto pripravené závitky dáme zapiecť v odkrytom pekáči, do predhriatej rúry pri teplote 220°C na 15 minút.

4.
Po 15 minútach pekáč s mäsom vyberieme, mäso podlejeme vodou asi tak do 1/3 výšky mäsa, pridáme zvyšné kúsky brokolice, papriky a cibuľu nakrájanú na väčšie kusy.


Pekáč zakryjeme a pečieme pri teplote 200°C 25 minút.

5.
Po upečení si do nádoby zlejeme z pekáča šťavu so zeleninou, mäso dáme naspäť do rúry a odokryte zapečieme cca 5-10 minút.

6.
Do šťavy ktorú sme si zliali pridáme kúsok masla 


a trocha ešte povaríme.  Nakoniec ju rozmixujeme ponorným mixérom a môžme precediť cez sitko.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.