UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 9. júna 2017

Jednoduchá orechová roláda bez múky s čokoládovou šľahačkou



Úžasne jemná roláda bez múky, plná orechovej chuti s nadýchanou čokoládovou šľahačkou, na ktorej si 100% pochutná každý. Pripomína mi slávnu zamatovú roládu, ale táto je oveľa chutnejšia a jemnejšia. Rýchla a jednoduchá na prípravu s hrnčekovým receptom. 



cesto:



6 vajcia

1/2 hrnčeka kryštálového cukru

1 a 1/2 hrnčeka mletých vlašských orechov - 130 g

1 čajová lyžička prášku do pečiva

štipka soli

hrnček 2,5 dl


postup:



1. 
Vajíčka poriadne vyšľaháme s cukrom do peny. Nakoniec po častiach jemne primiešavame mleté orechy, ktoré sme si zmiešali s práškom do pečiva a dôkladne ale jemne premiešame.

(Ak to nerobíte robotom, tak klasicky vyšľahajte žĺtky s cukrom , do toho potom pridajte mleté orechy s práškom do pečiva . Nakoniec jemne vmiešajte vyšľahaný sneh z bielkov.)


2.
Cesto vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme. 



Pečieme pri teplote 180°C asi 20 minút.


3.
Upečené cesto necháme chladnúť asi 5 minút. Ešte za horúca ho zrolujeme aj s papierom a asi po 5 minútach cesto oddelíme od papiera, cesto necháme chladnúť zrolované. Na vychladnuté cesto si dáme pripravenú čokoládovú šľahačku, rovnomerne rozotrieme a cesto stočíme do rolády.


4.

čokoládová šľahačka:


2 x 250 ml  33% smotany, čiže pol litra
2 kopcovité lyžice práškového cukru
2 stužovače do šľahačky
2 x 25 g čokoládovy nápoj v prášku

Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme. Nakoniec vsypeme čokoládový prášok a ešte trocha prešľaháme.
Smotany šľahám každú zvlášť a potom ich spojím.


5.
Roládu necháme stuhnúť v chladničke a pred podávaním pomocou efektnéj šablóny na zdobenie, posypeme práškovým cukrom .




1 komentár:

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.