Úžasne jemná roláda bez múky, plná orechovej chuti s nadýchanou čokoládovou šľahačkou, na ktorej si 100% pochutná každý. Pripomína mi slávnu zamatovú roládu, ale táto je oveľa chutnejšia a jemnejšia. Rýchla a jednoduchá na prípravu s hrnčekovým receptom.
cesto:
6 vajcia
1/2 hrnčeka kryštálového cukru
1 a 1/2 hrnčeka mletých vlašských orechov - 130 g
1 čajová lyžička prášku do pečiva
štipka soli
hrnček 2,5 dl
hrnček 2,5 dl
postup:
1.
Vajíčka poriadne vyšľaháme s cukrom do peny. Nakoniec po častiach jemne primiešavame mleté orechy, ktoré sme si zmiešali s práškom do pečiva a dôkladne ale jemne premiešame.
(Ak to nerobíte robotom, tak klasicky vyšľahajte žĺtky s cukrom , do toho potom pridajte mleté orechy s práškom do pečiva . Nakoniec jemne vmiešajte vyšľahaný sneh z bielkov.)
2.
2.
Cesto vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme.
Pečieme pri teplote 180°C asi 20 minút.
3.
Upečené cesto necháme chladnúť asi 5 minút. Ešte za horúca ho zrolujeme aj s papierom a asi po 5 minútach cesto oddelíme od papiera, cesto necháme chladnúť zrolované. Na vychladnuté cesto si dáme pripravenú čokoládovú šľahačku, rovnomerne rozotrieme a cesto stočíme do rolády.
4.
Pečieme pri teplote 180°C asi 20 minút.
3.
Upečené cesto necháme chladnúť asi 5 minút. Ešte za horúca ho zrolujeme aj s papierom a asi po 5 minútach cesto oddelíme od papiera, cesto necháme chladnúť zrolované. Na vychladnuté cesto si dáme pripravenú čokoládovú šľahačku, rovnomerne rozotrieme a cesto stočíme do rolády.
4.
čokoládová šľahačka:
2 x 250 ml 33% smotany, čiže pol litra
2 kopcovité lyžice práškového cukru
2 stužovače do šľahačky
2 x 25 g čokoládovy nápoj v prášku
Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme. Nakoniec vsypeme čokoládový prášok a ešte trocha prešľaháme.
Smotany šľahám každú zvlášť a potom ich spojím.
5.
Roládu necháme stuhnúť v chladničke a pred podávaním pomocou efektnéj šablóny na zdobenie, posypeme práškovým cukrom .
výborná robila som včera
OdpovedaťOdstrániť