Veľmi jemná smotanova chuť vláčneho, mäkkého nadýchaného cesta s výraznou chuťou jahôd a lahodnou maslovou posýpkou. Úžasné na tomto koláči je aj to, že vďaka kyslej smotane si svoju vláčnosť a mäkkosť zachová veľmi dlho. Ovocie môžte použiť hocijaké, či už čerešne, maliny, ostružiny ale aj jablká a hrušky alebo iné sezónne ovocie, koláčik bude vždy výborný :)
potrebujeme:
3 vajcia
1 hrnček kryštálového cukru
3/4 hrnčeka oleja
1 kyslá smotana 200 g
2 hrnčeky hladkej múky
1/2 hrnčeka polohrubej múky
1 prášok do pečiva
50 ml mlieka (pol deci)
ovocie
hrnček 2,5 dl
tortová forma priemer 25 - 26 cm
maslová posýpka:
50 g maslo
50 g polohrubá múka
50 g detská krupica
25 g práškový cukor
25 g kryštálový cukor
postup:
1.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme olej, mlieko a postupne aj kyslú smotanu. Poriadne prešľaháme a nakoniec vmiešame preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dôkladne premiešame.
2.
Vyšľahané cesto si nalejeme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie a na cesto poukladáme ovocie.
Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180°C 25 minút. Po 25 minútach koláč vyberieme posypeme pripravenou maslovou posýpkou a dáme piecť na ďalších cca 25 - 30 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.