UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

štvrtok 22. júna 2017

Smotanový koláč s ovocím a posýpkou




Veľmi jemná smotanova chuť vláčneho, mäkkého nadýchaného cesta s výraznou chuťou jahôd a lahodnou maslovou posýpkou. Úžasné na tomto koláči je aj to, že vďaka kyslej smotane si svoju vláčnosť a mäkkosť zachová veľmi dlho. Ovocie môžte použiť hocijaké, či už čerešne, maliny, ostružiny ale aj jablká a hrušky alebo iné sezónne ovocie, koláčik bude vždy výborný :)







potrebujeme:




3 vajcia

1 hrnček kryštálového cukru

3/4 hrnčeka oleja

1 kyslá smotana 200 g

2 hrnčeky hladkej múky

1/2 hrnčeka polohrubej múky

1 prášok do pečiva

50 ml mlieka (pol  deci)

ovocie


hrnček 2,5 dl

tortová forma priemer 25 - 26 cm



maslová posýpka:




50 g maslo

50 g polohrubá múka

50 g detská krupica

25 g práškový cukor

25 g kryštálový cukor



Z masla, cukru, múky a krupice si prstami premiešavaním pripravíme posýpku.





postup:



1.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme olej, mlieko a postupne aj kyslú smotanu. Poriadne prešľaháme a nakoniec vmiešame preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dôkladne premiešame.


2.
Vyšľahané cesto si nalejeme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie a na cesto poukladáme ovocie.

3.
Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180°C 25 minút. Po 25 minútach koláč vyberieme posypeme pripravenou maslovou posýpkou a dáme piecť na ďalších cca 25 - 30 minút.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.