Zamatovo jemný a mäkučký koláč s veľmi vláčnou kokosovou plnkou. Jemná kakaovo-kokosová chuť vás naozaj očarí, navyše recept je nenáročný a jednoduchý, ktorý zvládne naozaj každý.
1. cesto:
100 g práškový cukor
150 g masla alebo hery
250 g polohrubej múky
15 g kakaa
1 vajce
1/2 balička prášku do pečiva
vanilková esencia alebo 1 vanilkový cukor
postup:
1.
Z uvedených surovín spracujeme cesto.
2.
Cesto dáme na vymastený a múkou posypaný plech.
Rukou, alebo silikónovým valčekom si cesto rovnomerne roztlačíme na celý plech, až po okraje.Veľkosť plechu je 34x24 cm. Cesto necháme takto chvíľu odpočívať a spravíme si plnku
3.
kokosovo-krupicová plnka:
1 L mlieka
140 g krupice
50 g cukru
100 g strúhaného kokosu
Do hrnca dáme mlieko s cukrom a začneme variť, hneď prisypeme aj krupicu. Za stáleho miešania privedieme k varu a varíme asi minútu. Odstavíme, premiešame, asi po minúte prisypeme kokos a premiešame.
4.
Teraz dáme zapiecť to 1. cesto na 10 minút, pri teplote 180°C a medzitým nám plnka trocha vychladne.
Teraz dáme zapiecť to 1. cesto na 10 minút, pri teplote 180°C a medzitým nám plnka trocha vychladne.
5.
Pokiaľ sa nám cesto zapeká a plnka chladne vyšľaháme si druhé cesto.
Pokiaľ sa nám cesto zapeká a plnka chladne vyšľaháme si druhé cesto.
2.cesto:
2 vajcia
100 g cukru
200 ml mlieka
100 ml oleja
200 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
2 lyžice kakaa
Vajcia s cukrom vymiešame do peny, postupne pridáme olej a mlieko.
Nakoniec pridáme preosiatú múku s kakaom a práškom do pečiva, dôkladne premiešame.
6.
Po 10 minútach zapečené cesto vyberieme, natrieme naň plnku,
6.
Po 10 minútach zapečené cesto vyberieme, natrieme naň plnku,
zarovnáme a na plnku nalejeme pripravené 2. cesto, zarovnáme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180°C ďalších asi 25-30 minút, treba to odsledovať, pretože každá rúra pečie ináč.
7.
Po upečení môžme povrch posypať práškovým cukrom, nakoľko koláč nie je až tak veľmi sladký alebo polejeme čokoládou.
Úžasná mňamka. Hneď by som sa do koláčika zahryzla.
OdpovedaťOdstrániťUzasna kombinacia chuti a pomer ingrediencií v recepte vydaril sa mi aj ked ja mam obe ruky lave����...Maria vy mate urcite "zlate rucicky" inak to nevidim ��
OdpovedaťOdstrániť