Lahodné, mäkučké, šťavnaté mäsko úžasnej chuti a vône. Pórom alebo cibuľou určite nešetrite pretože výpek je neskutočne lahodný, ktorý stojí naozaj za to. Recept je jednoduchý, zvládne ho naozaj každý a touto dobrotou zaručene ulahodíte každému mlsnému jazýčku :)
potrebujeme:
800 - 1000 g bravčové karé alebo krkovička
800 - 1000 g póru ( môžte použiť aj cibuľu )
korenie gyros
soľ, čierne korenie
červená paprika mletá sladká
hladká múka
olej
postup:
1.
Bravčové mäso nakrájame na hrubšie plátky. Na pekáč dáme trocha oleja a poukladáme pór, ktorý sme nakrájali na hrubé plátky. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
2.
Mäso veľmi jemne naklepeme, osolíme, posypeme mletým čiernym korením, korením gyros a jemne obalíme v hladkej múke. Na panvici a rozpálenom oleji z oboch strán prudko opečieme, aby sa mäso pekne zatiahlo, aj vďaka múčnemu obalu ostane mäso super šťavnaté. Mäso vyberieme z panvice a uložíme na pór.
V panvici do výpeku pridáme mletú červenú papriku znížime plameň, premiešame, podlejeme cca 0,5 až 0,75 l horúcej vody a krátko povaríme. Týmto výpekom zalejeme mäso v pekáči.
Pekáč zakryjeme pokrievkou alebo alobalom, vložíme do vyhriatej rúry na 220°C a pečieme cca 45-50 minút, Potom pekáč odkryjeme a takto to ešte zapečieme cca 15 minút. Podávala som to s varenými zemiakmi, ktoré som len poliala maslom, no príloha sa dá samozrejme použiť akákoľvek podľa chuti.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.