UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 29. septembra 2017

Lahodné bravčové plátky s korením gyros



Lahodné, mäkučké, šťavnaté mäsko úžasnej chuti a vône. Pórom alebo cibuľou určite nešetrite pretože výpek je neskutočne lahodný, ktorý stojí naozaj za to. Recept je jednoduchý, zvládne ho naozaj každý a touto dobrotou zaručene ulahodíte každému mlsnému jazýčku :)



potrebujeme:



800 - 1000 g bravčové karé alebo krkovička

800 - 1000 g póru ( môžte použiť aj cibuľu )

korenie gyros

soľ, čierne korenie

červená paprika mletá sladká

hladká múka

olej




postup:



1.
Bravčové mäso nakrájame na hrubšie plátky. Na pekáč dáme trocha oleja a poukladáme pór, ktorý sme nakrájali na hrubé plátky. Osolíme a okoreníme podľa chuti.


2.
Mäso veľmi jemne naklepeme, osolíme, posypeme mletým čiernym korením, korením gyros a jemne obalíme v hladkej múke. Na panvici a rozpálenom oleji z oboch strán prudko opečieme, aby sa mäso pekne zatiahlo, aj vďaka múčnemu obalu ostane mäso super šťavnaté. Mäso vyberieme z panvice a uložíme na pór.



V panvici do výpeku pridáme mletú červenú papriku znížime plameň, premiešame, podlejeme cca 0,5 až 0,75 l horúcej vody a krátko povaríme. Týmto výpekom zalejeme mäso v pekáči.


Pekáč zakryjeme pokrievkou alebo alobalom, vložíme do vyhriatej rúry na 220°C a pečieme cca 45-50 minút, Potom pekáč odkryjeme a takto to ešte zapečieme cca 15 minút. Podávala som to s varenými zemiakmi, ktoré som len poliala maslom, no príloha sa dá samozrejme použiť akákoľvek podľa chuti.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.