piatok, 29. septembra 2017

Lahodné bravčové plátky s korením gyros



Lahodné, mäkučké, šťavnaté mäsko úžasnej chuti a vône. Pórom alebo cibuľou určite nešetrite pretože výpek je neskutočne lahodný, ktorý stojí naozaj za to. Recept je jednoduchý, zvládne ho naozaj každý a touto dobrotou zaručene ulahodíte každému mlsnému jazýčku :)



potrebujeme:



800 - 1000 g bravčové karé alebo krkovička

800 - 1000 g póru ( môžte použiť aj cibuľu )

korenie gyros

soľ, čierne korenie

červená paprika mletá sladká

hladká múka

olej




postup:



1.
Bravčové mäso nakrájame na hrubšie plátky. Na pekáč dáme trocha oleja a poukladáme pór, ktorý sme nakrájali na hrubé plátky. Osolíme a okoreníme podľa chuti.


2.
Mäso veľmi jemne naklepeme, osolíme, posypeme mletým čiernym korením, korením gyros a jemne obalíme v hladkej múke. Na panvici a rozpálenom oleji z oboch strán prudko opečieme, aby sa mäso pekne zatiahlo, aj vďaka múčnemu obalu ostane mäso super šťavnaté. Mäso vyberieme z panvice a uložíme na pór.



V panvici do výpeku pridáme mletú červenú papriku znížime plameň, premiešame, podlejeme cca 0,5 až 0,75 l horúcej vody a krátko povaríme. Týmto výpekom zalejeme mäso v pekáči.


Pekáč zakryjeme pokrievkou alebo alobalom, vložíme do vyhriatej rúry na 220°C a pečieme cca 45-50 minút, Potom pekáč odkryjeme a takto to ešte zapečieme cca 15 minút. Podávala som to s varenými zemiakmi, ktoré som len poliala maslom, no príloha sa dá samozrejme použiť akákoľvek podľa chuti.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.