UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 22. júna 2018

Babičkin broskyňový koláč





Neskutočne jemný, dovolím si tvrdiť až páperový koláč, so skvelou kombináciou chutí. Lepší broskyňový koláč som naozaj nejedla, navyše je mega jednoduchý a rýchly na prípravu. Starodávny koláč, ktorý možno poniektorí poznáte, no ak ste sa s ním ešte nestretli, tak odporúčam všetkými desiatimi.




cesto:


4 žĺtky

200 ml mlieka

280 g polohrubej múky

1 prášok do pečiva

100 g Hery maslovej

100 g práškového cukru

tuk a múka na vymastenie a posypanie plechu

broskyňový kompót veľký alebo čerstvé broskyne / marhule cca 1 kg



sneh:


4 bielky

200 g kryštálového cukru

hrsť nasekaných vlašských orechov



postup:


1.
Do misy si dáme preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva, hneď pridáme žĺtky, cukor, mlieko a mierne roztopenú alebo povolenú heru. Všetko spolu vyšľaháme.




2.
Cesto vylejeme na plech, zarovnáme a uložíme naň ovocie pokrájané na menšie kúsky. Veľkosť plechu je 36x25 cm.


3.
Do misy si dáme bielka a šľaháme pol minúty, potom pridáme cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Rovnomerne ho rozložíme na ovocie



a pekne zarovnáme.

4.
Povrch posypeme nasekanými orechmi



A dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 - 165°C cca 30 minút.






11 komentárov:

  1. dobrý deň,
    dá sa tam dať aj iné ovocie?neskúšali ste? inak vyzerá super....Ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tento koláčik som večer upiekla z marhúľami a je vynikajúci...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dakujem za recept,opat vsetko perfektne popisane,zdokumentovane.Nielen vyborny recept ale aj cely postup.Ste jednoducho jednotka.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dělala jsem s mandarinkama a místo ořechů jsem dala mandle, je výborný!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dobrý deň, môžem použiť namiesto polohrubej múky špaldovu hladkú?

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ďakujem za receptik dnes ho idem vyskúšať.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Včera som robila kolacik je výborny. Ďakujem za receptik.




    OdpovedaťOdstrániť
  8. Uplne ze rychly jednoduchy z mala ingrediencii a pritom najlepsi!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. prave, som ho spravila a je vyborny. vdaka za recept ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Tak ten vyzerá užasne. Akurat hladam recept na niečo broskynove a toto na mna vybehlo. Skusim.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. fantastický, jednoduchá príprava a úžasne sa vydarí

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.