UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 20. júla 2018

Krehké cookies s čokoládou




Neskutočne krehunké a veľmi jemné keksíky rozplývajúce sa na jazyku. Po upečení sú hneď mäkké, krehučké a svoju jemnosť aj krehkosť si zachovajú veľmi dlho.
Výhodou týchto cookies je, že sú hotové naozaj za chvíľku a budú vám chutiť aj po týždni. Môžete si ich preto dopredu pripraviť pre návštevu návštevu, alebo ich mať poruke kedykoľvek na mlsanie. Receptov je prirodzene mnoho, ja vám ponúkam jeden z tých najjednoduchších a najrýchlejších, ktorý je u nás top. Do cesta môžte pridať čokoľvek čo máte radi, ja som pridala len orechy a čokoládu, no niekedy dávam aj sušené hrozienka a lyžicu kokosu, vždy budú fantastické.


cesto:



300 g polohrubej múky

200 g Hery maslovej

100 g práškového cukru

100 g mletých vlašských orechov

2 žĺtky

2-3 lyžice čokoládových kúskov alebo akúkoľvek nasekanú čokoládu 




postup:



1.

Múku a cukor si preosejeme, pridáme orechy, premiešame, pridáme Heru izbovej teploty, žĺtky a vypracujeme cesto.



2.
Cesto necháme odpočívať aspoň hodinu.

3.
Do cesta nakoniec pridáme čokoládu a jemne premiesime. Z cesta tvoríme guľôčky o priemere 3 - 5 cm, záleží aké veľké cookies chcete.

4.
Guľôčky si ukladáme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie, jemne dvoma prstami guľôčku sploštíme, nie veľa pretože trocha sa ešte pečením rozlejú a na vrch dáme kúsky čokolády. 


5.
Pečieme pri teplote 170 - 180°C do ružova, asi 20 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.