Neskutočne krehunké a veľmi jemné keksíky rozplývajúce sa na jazyku. Po upečení sú hneď mäkké, krehučké a svoju jemnosť aj krehkosť si zachovajú veľmi dlho.
Výhodou týchto cookies je, že sú hotové naozaj za chvíľku a budú vám chutiť aj po týždni. Môžete si ich preto dopredu pripraviť pre návštevu návštevu, alebo ich mať poruke kedykoľvek na mlsanie. Receptov je prirodzene mnoho, ja vám ponúkam jeden z tých najjednoduchších a najrýchlejších, ktorý je u nás top. Do cesta môžte pridať čokoľvek čo máte radi, ja som pridala len orechy a čokoládu, no niekedy dávam aj sušené hrozienka a lyžicu kokosu, vždy budú fantastické.
Výhodou týchto cookies je, že sú hotové naozaj za chvíľku a budú vám chutiť aj po týždni. Môžete si ich preto dopredu pripraviť pre návštevu návštevu, alebo ich mať poruke kedykoľvek na mlsanie. Receptov je prirodzene mnoho, ja vám ponúkam jeden z tých najjednoduchších a najrýchlejších, ktorý je u nás top. Do cesta môžte pridať čokoľvek čo máte radi, ja som pridala len orechy a čokoládu, no niekedy dávam aj sušené hrozienka a lyžicu kokosu, vždy budú fantastické.
cesto:
300 g polohrubej múky
200 g Hery maslovej
100 g práškového cukru
100 g mletých vlašských orechov
2 žĺtky
2-3 lyžice čokoládových kúskov alebo akúkoľvek nasekanú čokoládu
postup:
1.
Múku a cukor si preosejeme, pridáme orechy, premiešame, pridáme Heru izbovej teploty, žĺtky a vypracujeme cesto.
2.
Cesto necháme odpočívať aspoň hodinu.
3.
Do cesta nakoniec pridáme čokoládu a jemne premiesime. Z cesta tvoríme guľôčky o priemere 3 - 5 cm, záleží aké veľké cookies chcete.
4.
Guľôčky si ukladáme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie, jemne dvoma prstami guľôčku sploštíme, nie veľa pretože trocha sa ešte pečením rozlejú a na vrch dáme kúsky čokolády.
5.
Pečieme pri teplote 170 - 180°C do ružova, asi 20 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.