Super mäkučka, veľmi vláčna, vysoká, úžasne jemná a nadýchana bublanina s jednoduchým hrnčekovým receptom. Kombinácia marhúľ a kokosovej posýpky je neskutočná, svoju vláčnosť a mäkkosť si bublanina zachová naozaj veľmi dlho, určite vyskúšajte. Samozrejme ovocie môžte použiť aj zavárané alebo akékoľvek iné.
potrebujeme:
4 vajcia
2 hrnčeky kryštálového cukru
1 hrnček mlieka alebo vlažnej vody
1 hrnček oleja
3 hrnčeky polohrubej múky
1 kypriaci prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
ovocie
hrnček 2,5 dl
maslová posýpka:
50 g maslo
50 g polohrubá múka
50 g kokos
25 g práškový cukor
25 g kryštálový cukor
postup:
1.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme olej a postupne aj mlieko. Poriadne prešľaháme a nakoniec vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dôkladne premiešame.
2.
Vyšľahané cesto si nalejeme na vymastený a múkou posypaný plech. Na cesto dáme ovocie
a nakoniec posypeme pripravenou posýpkou.
3.
Pečieme pri teplote 180°C asi 35-40 minút. Veľkosť plechu 36 x 25 cm.
nemam polohrubu muku, iba hladku. mozte poradit ci sa da urobit aj z hladkej? polohrubu ani hrubu muku nemozem zohnat. dakujem jana
OdpovedaťOdstrániťTo neviem Janka, neskúšala som, no myslím že by to šlo aj s hladkou.
OdstrániťTak tento je "topka"....vyskúšaný už aj zo slivkami, do posýpky som pridala trochu škorice a mal teda veľký úspech...
OdpovedaťOdstrániť:-P