UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 21. júla 2017

Marhuľová bublanina s kokosovou posýpkou




Super mäkučka, veľmi vláčna, vysoká, úžasne jemná a nadýchana bublanina s jednoduchým hrnčekovým receptom. Kombinácia marhúľ a kokosovej posýpky je neskutočná, svoju vláčnosť a mäkkosť si bublanina zachová naozaj veľmi dlho, určite vyskúšajte. Samozrejme ovocie môžte použiť aj zavárané alebo akékoľvek iné.



potrebujeme:




4 vajcia

2 hrnčeky kryštálového cukru

1 hrnček mlieka alebo vlažnej vody

1 hrnček oleja

3 hrnčeky polohrubej múky

1 kypriaci prášok do pečiva

1 vanilkový cukor

ovocie

hrnček 2,5 dl




maslová posýpka:




50 g maslo

50 g polohrubá múka

50 g kokos

25 g práškový cukor

25 g kryštálový cukor




Z masla, cukru, múky a kokosu si prstami premiešavaním pripravíme posýpku.





postup:



1.


Vajcia vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme olej a postupne aj mlieko. Poriadne prešľaháme a nakoniec vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dôkladne premiešame. 

2.


Vyšľahané cesto si nalejeme na vymastený a múkou posypaný plech. Na cesto dáme ovocie



a nakoniec posypeme pripravenou posýpkou.


3.

Pečieme pri teplote 180°C asi 35-40 minút. Veľkosť plechu 36 x 25 cm.





3 komentáre:

  1. nemam polohrubu muku, iba hladku. mozte poradit ci sa da urobit aj z hladkej? polohrubu ani hrubu muku nemozem zohnat. dakujem jana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To neviem Janka, neskúšala som, no myslím že by to šlo aj s hladkou.

      Odstrániť
  2. Tak tento je "topka"....vyskúšaný už aj zo slivkami, do posýpky som pridala trochu škorice a mal teda veľký úspech...
    :-P

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.