Rýchlejšia a chutnejšia varianta španielských vtáčikov. Aj keď mám veľmi rada španielské vtáčiky, vadí mi na nich to, že mäsko sa klepaním vysuší a stráca tým zbytočne svoju chuť. Odkedy sme vyskúšali túto variantu, klasické španielské vtáčiky už nerobíme.
potrebujeme:
bravčové stehno (krkovička), množstvo podľa potreby, ja som mala asi 750 g
1 veľká cibuľa
1 - 2 klobásy
kyslé uhorky (4 menšie kusy)
2 vajíčka uvarené na tvrdo
horčica
olej
koreniny soľ, čierne korenie a mletá červená paprika
voda
postup:
1.
Mäso v celku osolíme a opečieme na rozohriatom oleji z každej strany, aby sa nám mäso pekne stiahlo a ostalo po dusení šťavnaté.
2.
Plameň stíšime, pridáme pokrájanú cibuľu, opražíme mierne do sklovitá, pridáme mletú červenú papriku, premiešame a hneď zalejeme vriacou vodou aby nám paprika nezhorkla. Množstvo vody podľa potreby, ale minimálne do polovice výšky mäsa, ja som mala mäso zakryté až do 2/3.
3.
Mäso za občasného miešania dusíme. Po 45 minútach si mäso obrátime aby bolo rovnomerne uvarené a ponorným mixérom mixujeme asi jednú minútu šťavu s cibuľou, tým sa nám šťava trocha zahustí. Pridáme pokrájanú klobásu a varíme ďalších 30 minút.
4.
Po 30 minútach pridáme pokrájané kyslé uhorky, nadrobno pokrájané vajíčka a asi jednu lyžicu horčice. Premiešame a varíme ešte 15 minút, čiže celková doba varenia je 1 a 1/2 hodiny. Pred koncom šťavu dochutíme, mäso vyberieme a pokrajáme.
5.
Podávame s tarhoňou alebo ryžou.
tarhoňa
Sú rôzne spôsoby ako pripraviť tarhoňu, ale ja ju pripravujem takto.
Do hrnca si dáme asi 2 lyžice oleja, vysypeme naň tarhoňu, osolíme a opražíme ju do ružova, asi tak 5 minút.
Po 5 minútach tarhoňu zalejeme studenou vodou, premiešame zarovnáme povrch, vody by malo byť asi tak, aby voda bola 1 a pol cm nad povrchom ryže.
Tarhoňu zakryjeme a dáme piecť do rúry asi 25- 30 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.