sobota 12. decembra 2015

Vanilkové rohlíčky ovsené


Úžasne krehučké, veľmi jemné, rozplývajúce sa na jazyku rohlíčky, ktoré pri pečení krásne držia svoj tvar. Rohlíčky sú hneď mäkké a krehučké, takže ich môžte piecť na poslednú chvíľu pred sviatkami. Sú to klasické vanilkovo orechové rohlíčky ale tým, že tam pridáme ovsené vločky, rohlíčky sú jednak o niečo zdravšie, ale hlavne sú oveľa krehkejšie a chutnejšie. 



cesto:




325 g hladkej múky

2 žĺtky

80 g práškového cukru

80 g mletých orechov

100 g jemne mletých ovsených vločiek, kupujem väčšinou v Kauflande ale                                                                                                         majú ich všade
250 g masla alebo hery

vanilková esencia alebo 1 vanilkový cukor

kôra z 1 menšieho citróna


na obaľovanie po upečení - práškový a vanilkový cukor





postup:




1.
Všetky suroviny spolu zmiešame vypracujeme cesto.

2.
Cesto necháme odpočívať minimálne pol hodiny.

3.
Z cesta si tvoríme rohlíčky, ja to robím tak, že cesto si rozdelím na menšie časti a s každej časti si ušúľam šúľok o hrúbke 1 centimetra. Vykrajovatkom na pečivo si odkrajujeme rovnaké dieliky z ktorých tvoríme rohlíčky. Je to jednoduché rýchle a rohlíčky máme pekne  rovnaké.

4.
Rohlíčky si ukladáme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie alebo fóliou na pečenie 


a pečieme pri teplote 170°C do ružova, asi 20 minút.

5.
Po upečení rohlíčky ešte za tepla obaľujeme v práškovom a vanilkovom cukre.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.