UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

štvrtok 25. februára 2016

Orechovo-jablkový koláč s čokoládou


Vďaka jablkám šťavnatý, mäkučký koláč s veľmi jemnou orechovo-čokoládovou chuťou, ktorý sa rozplýva na jazyku.  Je jednoduchý, rýchly a nenáročný na prípravu, určite si ho skúste upiecť.



4 vajcia

200 g kryštálového cukru

150 ml mlieka

1 dl oleja

380 g polohrubéj múky

1 prášok do pečiva

100 g najemno nasekaných vlašských orechov

100 g najemno nasekanéj čokolády

3 väčšie olúpané a nastrúhané jablka



1. 
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme mlieko, olej a ďalej šľaháme.

2.
Pridáme, orechy, preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva a dôkladne premiešame. Ďalej pridáme nasekanú čokoládu,


premiešame,  pridáme jablka,


dôkladne premiešame a cesto vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech.


Veľkosť plechu je 34x24 cm. Pečieme pri teplote 180°C asi 30-35 minút.

3.
Po upečení a vychladnutí posypeme práškovým cukrom. 

Určite mi napíšte dole do komentárov, či ste zákusok skúsili upiecť a ako vám chutil.


15 komentárov:

  1. Dakujem za recept, dnes som ho robila, chutný koláčik k čajíku alebo kávičke. Mám rada vaše recepty ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. MAM RADA VšETKY VAšE RECEPTY SKORO VšETKY ROBIM A SU VELMI CHUTNE

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Výborný koláčik ☺. Chutil aj našej malej vyberavej jedáčke a to už je čo povedať.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem a pozdravujem vyberavú jedáčku, nech vám chutí :)

      Odstrániť
  4. no mne vyšiel výborne a tak aj chutil a dokonca som aj pochvalu dostal :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. prečo musí byť múka preosiata?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Protože prosátá mouka je vzdušnější,nadýchaná a plná vzduchu,tím je
      upečené těsto kypřejší.

      Odstrániť
  6. dnes jsem pekla a byl výborný

    OdpovedaťOdstrániť
  7. sú tu výborné recepty, len škoda že si ich nemôžem vytlačiť,

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Stačí stlačiť ctrl + P a vyskočí vám príkaz tlačiť

      Odstrániť
    2. dakujem za radu a dakujem aj za super recepty na tejto stránke

      Odstrániť
  8. Výborný a rychlý recept,hned jak jsem ho objevila, hned jsem ho šla odzkoušet a všem moc chutnal.Marie

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.