štvrtok, 25. februára 2016

Orechovo-jablkový koláč s čokoládou


Vďaka jablkám šťavnatý, mäkučký koláč s veľmi jemnou orechovo-čokoládovou chuťou, ktorý sa rozplýva na jazyku.  Je jednoduchý, rýchly a nenáročný na prípravu, určite si ho skúste upiecť.



4 vajcia

200 g kryštálového cukru

150 ml mlieka

1 dl oleja

380 g polohrubéj múky

1 prášok do pečiva

100 g najemno nasekaných vlašských orechov

100 g najemno nasekanéj čokolády

3 väčšie olúpané a nastrúhané jablka



1. 
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme mlieko, olej a ďalej šľaháme.

2.
Pridáme, orechy, preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva a dôkladne premiešame. Ďalej pridáme nasekanú čokoládu,


premiešame,  pridáme jablka,


dôkladne premiešame a cesto vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech.


Veľkosť plechu je 34x24 cm. Pečieme pri teplote 180°C asi 30-35 minút.

3.
Po upečení a vychladnutí posypeme práškovým cukrom. 

Určite mi napíšte dole do komentárov, či ste zákusok skúsili upiecť a ako vám chutil.


15 komentárov:

  1. Dakujem za recept, dnes som ho robila, chutný koláčik k čajíku alebo kávičke. Mám rada vaše recepty ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. MAM RADA VšETKY VAšE RECEPTY SKORO VšETKY ROBIM A SU VELMI CHUTNE

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Výborný koláčik ☺. Chutil aj našej malej vyberavej jedáčke a to už je čo povedať.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem a pozdravujem vyberavú jedáčku, nech vám chutí :)

      Odstrániť
  4. no mne vyšiel výborne a tak aj chutil a dokonca som aj pochvalu dostal :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. prečo musí byť múka preosiata?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Protože prosátá mouka je vzdušnější,nadýchaná a plná vzduchu,tím je
      upečené těsto kypřejší.

      Odstrániť
  6. dnes jsem pekla a byl výborný

    OdpovedaťOdstrániť
  7. sú tu výborné recepty, len škoda že si ich nemôžem vytlačiť,

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Stačí stlačiť ctrl + P a vyskočí vám príkaz tlačiť

      Odstrániť
    2. dakujem za radu a dakujem aj za super recepty na tejto stránke

      Odstrániť
  8. Výborný a rychlý recept,hned jak jsem ho objevila, hned jsem ho šla odzkoušet a všem moc chutnal.Marie

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.