Jednoduchý, rýchly, vďaka kyslej smotane veľmi jemný a vláčny koláč. Ak máte po ruke akékoľvek ovocie, kľudne môžte kombinovať aj viac druhov, tak si skúste upiecť túto rýchlovku s mäkkučkým cestom a chrumkavou posýpkou. Svoju mäkkosť a vláčnosť si tento koláčik zachová veľmi dlho.
cesto:
2 vajcia
1 dl oleja
300 g polohrubá múka
150 g práškový cukor
200 ml kyslá smotana
0,5 dl mlieka
1 prášok do pečiva
ovocie akékoľvek či už zavárané alebo čerstvé, ja som použila zavárané broskyne
Rozmer plechu 26x36 cm.
1.
Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, smotanu, mlieko a poriadne došľaháme. Do toho vmiešame preosiatú múku s práškom do pečiva a poriadne premiešame.
2.
Cesto vylejeme na plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Na vrch poukladáme ovocie
a dáme piecť na 180°C asi 15 minút. Po 15 minútach koláč vyberieme, posypeme pripravenou posýpkou
a dáme piecť ďalších cca 15 minút.
Po upečení môžme ešte posypať práškovým cukrom.
posýpka:
50 g maslo
50 g polohrubá múka
50 g detská krupica
25 g práškový cukor
25 g kryštálový cukor
Z masla , cukru, múky, a krupice si prstami premiešavaním pripravíme posýpku.
Koláčik je vynikajúci, podaril sa mi, jupiii :-)a zožal velky úspech aj u návštevy... A inak super skvely cely blog.Merci od Mary :-)
OdpovedaťOdstrániťMária teším sa s Vami :) a ďakujem za krásny komentár ktorý si veľmi cenním :)
OdpovedaťOdstrániťSkúšala som upiecť koláčik ale je normálne že to cesto mám ako keby také vlhké,nie ako klasické upečené..Piekla som ho pritom dlhšie ako je písané..
OdpovedaťOdstrániť